De Dag voor de Mediastagiair

De Dag voor de Mediastagiair
It’s all in the name. Samen met de Dutch Media Week en Nederlands Instituut voor
Beeld en Geluid organiseerden wij een dag die volledig in het teken stond van de (toekomstige) stagiairs en professionals die in de media willen werken.

Matchmakingsessies
De herfstsessies van BMYoung en Mediastages: in een sessie van 4 minuten kan je heel wat afspitten. De bedrijven hebben zo’n 200 studenten en professionals kunnen spreken. In 4 minuten moesten ze aan elkaar wennen, aftasten, enthousiasmeren en concluderen. Wat begint als een ietwat zenuwachtige student kan zich binnen 4 minuten ontpoppen tot enthousiaste en gedreven kandidaat. Bedrijven moesten naar aanleiding van het gesprek bedenken of ze de kandidaten leuk en interessant genoeg vonden. Andersom moest de kandidaat natuurlijk bedenken of ze het bedrijf wel bij hen vinden passen.

Welkom
Om half drie was het tijd om alle enthousiaste stagiairs te verwelkomen in Beeld en Geluid. Met een tasje vol met goodies en een openings toespraak van de directeur van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer, begon het programma. Met 150 studenten liepen we door Hilversum op weg naar de Gooische Brink. Hier werd aan de stagiairs verteld over de plannen van de herontwikkeling van de binnenstad. Na deze talk van Beeld en Geluid’s John Leek ging de wandeling verder. Op weg naar de presentaties van de middag!

Team rood, blauw en groen
De groepen waren te groot voor de ruimtes dus werden de stagiairs in 3 groepen verdeeld; rood, groen en blauw. Team Rood begon met een presentatie van Jerry Vermanen en Thomas de Beus van KRO-NCRV’s Pointer. Zij vertelden over hun onderzoek naar Joden onteigende panden. Tijdens de bezetting moesten veel Joden ondergaan hoe het vastgoed dat zij bezaten werd onteigend en doorverkocht. Zij deden onderzoek naar deze praktijken, aan de hand van de nieuw gedigitaliseerde vastgoedboeken die door de Duitsers werden bijgehouden.

Na 20 super interessante minuten gingen ze door naar presentator Daan Warnas. Daan vertelde over zijn vroegere stageplek en zijn carrière loopbaan. Daarnaast was hij heel benieuwd naar het verhaal van de stagiairs en ging het gesprek met hen aan.

De laatste presentatie was van Roos Wijnen. Zij werkt bij Beeld en Geluid en weet alles van creatief hergebruik van archiefmateriaal. Zij vertelde vol passie over hoe zij hier terecht was gekomen en wat haar baan precies inhoudt.

Pils, bier, gouwe rakkers en veel bitterballen
Wat hebben studenten nodig na een uur lang aandachtig luisteren naar verschillende sprekers? Een pilsje natuurlijk! Het was daarom een goed idee om de dag af te sluiten met een borrel. De Gooische Bierbrouwerij heeft hun tappen rijkelijk laten vloeien en er waren bitterballen in overvloed. Na 3 biertjes is het ook makkelijk om te praten over alles wat stom en leuk is aan een stage. Wij hoorden deze verhalen aan en wisten dat het goed zat.

We willen alle sprekers en bedrijven AVOTROS, Banijay, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Talpa Network, ITV, idtv, NEP The Netherlands en Fremantle bedanken voor de fantastische dag!


Publicatie datum: 11 oktober 2021

nog meer stage verhalen 👀