Thank God It’s Friday (TGIF)

Week 26 is bij Broadcast Magazine de week van Mediastages. Iedere dag van de week een blog van één van de teamleden. Marketeer Rogier was donderdag al verantwoordelijk voor de blog, maar ook vandaag, de vrijdag heeft hij zijn schrijftalent losgelaten op een lekker blog. Zeg maar gerust een must read!

De grap van familie De Keiser
Katy Perry heeft er ooit een nummer over geschreven en in mijn familie is het al een jaren de ‘grap’ van de week. Wist je trouwens dat ons weekend twee dagen duurt door Henry Ford. Waarom bedanken we dan God als het vrijdag is, als we de zaterdag aan Henry te danken hebben?

De vrijdag himself
Het is de vijfde werkdag van de week, het is voor veel mensen de laatste werkdag van de week en hij is geweldig in zijn soort. De vrijdag staat als sinds zijn bestaan in het teken van positieve dingen. Vrijdag is namelijk vernoemd naar de Germaanse Godin van de vruchtbaarheid, liefde en wellust. Ik denk dat de vrijdag ook met zijn tijd is mee gegaan en nu staat voor perspectief, vrijheid en de vrijdagmiddagborrel. Al is deze borrel er het afgelopen jaar wel bij ingeschoten, moet ik eerlijk zeggen.

Hoe efficiënt ben jij op de laatste werkdag?
Hoe efficiënt of effectief je bent op de vrijdag is natuurlijk afhankelijk van variabelen. Maar over het algemeen is vrijdag niet de meest productieve dag van de week. De helft van je collega’s met een 32- of 36-urige werkweek werkt dan niet, een groepje zit heel de dag in meetings en de andere hebben een kater (want donderdagavond telt toch ook al als weekend?). Dus wie kan jij bereiken met je vragen of opmerkingen? Helemaal niemand… En dat maakt helemaal niet uit.

Na vrijdag komt het weekend
En dat is altijd goed nieuws, toch? Want uit het weekend halen we alles, waar we in de week niet aan toe komen. We gaan naar musea, bezoeken onze ouders/opa’s en oma’s/familie/bff’s/verre vrienden, gaan wandelen, naar de film in de bioscoop, uit eten in dat ene lekkere restaurant wat je altijd al wilde of werk je lekker in je tuin. Dit is wat je doet toch? Of draai jij je nog eens lekker om rond 10 uur, slof je dan uit je bed om vervolgens een eitje te bakken en deze dan weer in bed op te eten? Zet je ’s avonds lekker een film op en moet je van jezelf nog wel even een avondwandeling maken om toch bewogen te hebben?

Het slot
Ik wil nog graag één ding gezegd hebben voordat we het weekend in gaan. We hebben vaak zo veel verwachtingen van het weekend dat we vergeten zeven dagen van de week te genieten. Dit kan heel cliché klinken, maar clichés zijn vaak waar (wat ook weer cliché is).

Nou, geniet van je weekend en ook van die dagen daarna. Hopelijk hebben jullie genoten van de Week van Mediastages. Lieve groeten van ons hele team!

Rogier de Keiser
Marketeer Mediastages
Publicatie datum: 02 juli 2021

nog meer stage verhalen 👀