stagiair Megan x Mediastages

Nieuwe aanwinst

Stagiair Megan X Mediastages

Leestijd 5 min | nieuwe stagiair | talentontwikkeling | marketing | evenementen

“ Leren doe je met vallen en opstaan “
Ik ben Megan, kom uit Hilversum en zit nu in mijn derde en laatste jaar van mijn studie evenementen, marketing & communicatie op MBO Amersfoort. Ik ben vorige week begonnen bij Mediastages en ga me vooral bezig houden met het organiseren van de Dag van de Mediastages op 15 april.
Mijn zoektocht naar een stage. Ik wilde graag een stage waarin ik ook echt verantwoordelijkheid kreeg en niet alleen koffie moest halen. Normaal ben ik niet zo ijverig, maar ik heb geleerd van mijn fouten en wilde een stage waarin ik mijn ei kwijt kon. Daarom ben ik deze keer wat eerder begonnen met het zoeken, in september al! Ik had echt totaal geen zin om urenlang op het internet naar stages te zoeken! Gelukkig heb ik dat wel gedaan.

Uitgenodigd voor en gesprek!
Helemaal top! Ik werd uitgenodigd voor een gesprek, ik was vet zenuwachtig. De laatste keer dat ik heb gesolliciteerd was voor de Albert Heijn, dus geen idee wat ik moest verwachten! Mediastages zit ook nog eens helemaal verstopt, daardoor moest ik bellen om te vragen waar ze zaten! Super gênant. We namen gek genoeg niet plaats aan een tafel maar op een bank, dit zorgde ervoor dat er geen ongemakkelijk oogcontact was! Hierdoor voelde het sollicitatiegesprek ineens veel minder formeel.

Monique belde, IK HEB EEN STAGE!
Super leuk! Monique belde me en ik mag mezelf stagiaire noemen van Mediastages! Ik krijg veel verantwoordelijkheid om mee te organiseren aan het grote evenement van de dag van de mediastages op 15 april! Om iedereen beter te leren kennen, heb ik mee geborreld met de vrijdagmiddagsborrel op kantoor. Met een drankje erbij praat je toch net iets makkelijker!

Wat ben ik heel de dag aan het doen?
Aangezien ik mij pas sinds kort stagiaire mag noemen van het kleine en gezellige team van Mediastages, was het in het begin toch even inkomen. Vooral omdat je de hele dag van 9 tot 5 zowat met je hoofd in je beeldscherm zit. Ik ben voornamelijk de hele dag bezig met alle voorbereidingen voor de DVDM 2020. Dus veel offertes aanvragen, draaiboeken maken en oplossingen bedenken. Ik denk dat ik binnenkort over de dag van de mediastages ga dromen!

Tips voor het zoeken van een stage
• Solliciteer op tijd bij de bedrijven waarvan je zeker weet dat het een goede stage is. In plaats van dat je straks alleen maar koffie moet halen!
• Wijs niet direct alle stage richtingen af, maar ga bij jezelf na of je ervoor open staat om iets nieuws te leren.
• Niet aangenomen bij het bedrijf van jou eerste keuze? Zie het als uitdaging om een vergelijkende stage te zoeken! Publicatie datum: 12 maart 2020

nog meer stage verhalen 👀