Stagelopen is als bungeejumpen...

...je moet jezelf gewoon in het diepe gooien!

Voorstelrondje
Hoi allemaal! Mijn naam is Milou en ik ben 20 jaar oud. Ik zit in mijn derde jaar van mijn studie International Bachelor Communication and Media (IBCoM) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vorig schooljaar was het de bedoeling dat ik 2 maanden stage zou lopen van april tot de zomervakantie. Echter, strooide het corona virus roet in het eten en moest ik mijn stage verplaatsen naar het volgende schooljaar. Nu een tijdje verder, na meerdere sollicitatiegesprekken, ben ik uitgekomen bij Mediastages voor een stage in marketingcommunicatie en content creatie. Tijdens het lezen van de vacature wist ik het zeker, deze stageplek past perfect bij mij!

Het sollicitatiegesprek
Toen ik op gesprek mocht komen, was ik erg nerveus. Een sollicitatiegesprek blijft spannend en je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten. Gelukkig stelde Rogier, hoofdmarketing bij Mediastages, mij gelijk op mijn gemak. Hij vertelde verschillende dingen over het bedrijf, bijvoorbeeld dat Mediastages het platform is waar bedrijven uit de creatieve industrie hun stageplekken op kunnen plaatsen, dat Mediastages een klein bedrijf is met een informele werksfeer en dat er een groot event aan komt in november waar ik misschien aan mee kan gaan werken! Supergaaf! Ik was erg enthousiast tijdens en na het gesprek, maar wist natuurlijk niet of ik uiteindelijk ook stage mocht komen lopen.

Mijn verwachtingen
Na een week hoorde ik dat ik was uitgekozen om stage te komen lopen bij Mediastages! Natuurlijk was ik superblij, maar na enkele minuten sloeg ook de paniek een beetje toe. Kan ik dit wel? Ik heb hiervoor namelijk nog nooit stagegelopen, dus ik had nog geen ervaring met het bedrijfsleven. Mede daardoor vroeg ik mij ook af hoe het bedrijfsleven er verder uit zou zien. Ik weet niet hoe jullie het bedrijfsleven voor jullie zien, maar ik zag een soort Suits kantoor voor me waarin iedereen heen en weer rent om alles te regelen binnen het bedrijf. Ook zou ik nu elke ochtend vroeg op moeten staan, wat ik niet meer gewend ben door de online lessen, dus aan de wekker zou ik ook wel weer even moeten wennen. Ondanks mijn gezonde zenuwen, had ik toch heel veel zin om te starten en was ik erg benieuwd hoe stagelopen zou zijn.

Mijn eerste week als stagiair bij Mediastages
En nu zit de 1e week er alweer op. Ik heb (bijna) iedereen leren kennen en ben erachter gekomen dat het team van Mediastages bestaat uit enthousiaste, ambitieuze en gezellige mensen.
Zoals al eerder benoemd, zal er in november een online-event plaats vinden waar we het nu ook veel over hebben. Voorbereidingen moeten gedaan worden en iedereen op kantoor is dan ook druk bezig met het event. Ik word erg betrokken door het team en er wordt dan ook veel om mijn mening als student gevraagd, waardoor ik mij niet per se een stagiair voel, maar eerder onderdeel van het team.

Verder heb ik al voor een klein deel de voordelen van een klein team mogen ervaren. Zo worden beslissingen snel gemaakt, is echt niemand onbelangrijk binnen het team en helpt iedereen elkaar ook graag met verschillende taken. De dagen dat er thuis wordt gewerkt, wordt er online contact gehouden en ook dan staat iedereen nog steeds voor elkaar klaar.

Mijn werkzaamheden tijdens mijn eerste week bestonden vooral uit mee brainstormen over het event, waarbij er goed geluisterd werd naar mijn mening en ideeën, het controleren van mailtjes van studenten. Ik stuur dan sollicitaties door en beantwoord sollicitaties. Ook mag ik nu al mijn allereerste blog schrijven, wat ik ontzettend leuk vind!

Volgende week ga ik aan de slag met de marketing van het event in november en ben ik van plan om nog meer te leren over Mediastages. Dus, mocht je voor de eerste keer stage gaan lopen, dan zijn gezonde zenuwen hartstikke normaal. Leer de medewerkers van het bedrijf en het bedrijf zelf gewoon goed kennen en zet je voor de volle 100% in, dan komt het helemaal goed!
Publicatie datum: 18 september 2020

nog meer stage verhalen 👀