Zo vond Nina haar stage tijdens de Corona crisis

Bijna 8.000 views
“Ik ben al sinds mijn mbo-opleiding actief op LinkedIn, dus ik heb inmiddels zo’n 500 connecties. Als die mensen zouden reageren op mijn post, of het zouden liken of zelfs delen, dan zou het bereik nog een stuk groter worden. Ik postte dus een visual en met een enthousiaste tekst erbij en zo kreeg die post uiteindelijk bijna 8.000 views!”

“Ik kreeg best wat reacties van bedrijven die graag kennis wilden maken. Zo had ik al heel snel een aanbod van een heel gaaf productiebedrijf. We hadden een online kennismakingsgesprek en ik kreeg de stage! Alleen keurde de opleiding hem af, omdat het te veel een productiestage was in plaats van een communicatiestage. Nou, toen heb ik wel even gehuild, hoor. Gelukkig kon ik mijn verhaal kwijt bij een van mijn docenten. Zij moedigde me aan om verder te zoeken.”

Droomstage
“Naast LinkedIn hield ik ook mediastages.nl in de gaten. En na alle vacaturestops stond daar ineens die ene fantastische stage tussen: RTL zocht een stagiair zendercommunicatie voor RTL en Videoland. Dat leek me echt een droomstage! Ik heb dus meteen een heel enthousiaste motivatie gestuurd en ik werd uitgenodigd voor een videocall!”

“Het gesprek was heel leuk, maar ik ben daarna via LinkedIn toch nog verder gaan zoeken naar leuke opdrachten. Ik hoorde niet meteen iets en ik wilde natuurlijk wel zeker zijn van een stage. Ik heb nog een aantal sollicitaties gehad en ik ben voor een paar van die stages aangenomen. Maar na 1,5 week belde RTL mij dat ze me graag wilden hebben!”
“Nu ben ik op zoek naar een kamer in Hilversum. Wel een grote, want ik houd er rekening mee dat we nog niet helemaal klaar zijn met corona. Als ik dan veel vanuit huis moet gaan werken, wil ik natuurlijk niet dat de muren op me af komen.”

Gebruik LinkedIn
“Mijn tip voor andere studenten die een stage zoeken, is: zet je LinkedIn in. Post alles wat werktechnisch gezien interessant is en leg zelf actief connecties. Nodig je medestudenten uit, docenten, collega’s van bedrijven waar je stage liep of een opdracht deed. Nodig ook mensen uit die je niet persoonlijk kent, maar die je wel heel interessant lijken. Zo nodigde ik een van de eigenaren van RUMAG uit en via zijn connectie had ik eerder al een leuk aanbod van RTL gekregen. Ik had op dat moment geen ruimte voor een stage, maar houd die opties open.”

“Dus trek gewoon je stoute schoenen aan en nodig iedereen uit die je interessant vindt. Mensen en bedrijven houden van een proactieve houding. Dit kreeg ik vaak als reactie op berichtjes! Vraag potentiële stagebedrijven of je je enthousiasme over mag brengen in een (video)gesprek. Zo laat je zien dat je heel graag wilt!” Publicatie datum: 30 juni 2020

nog meer stage verhalen 👀