Monique x Omroep MAX

Monique X Omroep MAX

leestijd 7 minuten | Omroep Max | talentontwikkeling | 

‘’Het blijft toch altijd bijzonder om een oud klasgenoot tegen te komen’’
Ik ben deze week op bezoek bij Inez Schalks, HR specialist bij Omroep MAX. Een organisatie waar iedere periode weer veel stagiairs een waardevolle stageplek vinden.
Het blijft toch altijd bijzonder om een oud klasgenoot tegen te komen. Ik heb bij Inez op de middelbare school gezeten in Hilversum, we gaan dus ‘way back’. Mooi om te zien dat er ook een zakelijk netwerk ontstaat zelfs als je daar nog niet mee bezig bent.

Wat heeft Omroep MAX te bieden?
‘’Het succes van een stage valt of staat met goede begeleiding’’, zo steekt Inez meteen van wal. Mediastages is bezig om weer een aantal workshops ‘Aansturen van stagiairs’ in te plannen voor de stagebegeleiders. Inez vindt het een must dat alle stagebegeleiders van Omroep MAX deze training gevolgd hebben. ‘’Op deze manier geef je de begeleiding meer inhoud en is het uiteindelijk makkelijker om een stagiair te coachen met de juist tools’’
“Wij willen stagiairs in de hun korte stageperiode van 5 maanden zoveel mogelijk leren. Het liefst komen alle facetten aan bod, zodat de student deze kennis mee kan nemen naar zijn of haar professionele leven. Je weet dan wat je wel en niet leuk vindt, handig toch?’’

Studenten buiten hun comfortzone bij Omroep MAX
Uit ervaring weet ze dat studenten snel kiezen voor organisaties waar zij zichzelf in herkennen, waar ze het middelpunt van de doelgroep zijn. “Maar onze stagiair zal meer vanuit zijn of haar kennis of vak, moeten denken, onze doelgroep blijft natuurlijk ouder. Maar daar leer je het vak door! Denk maar eens aan ‘Tijd voor MAX’ dat is een programma die alle facetten in zich heeft: entertainment, actualiteit, life style, reizen en ga zo nog maar even door. Hoe bereik en raak je dan de Omroep MAX doelgroep? De creatievelingen, de nadenkers, de studenten die dat in zich hebben zijn de stagiairs die wij zoeken.”
“Het is fijn om te zien dat studenten die bij ons binnenkomen super blij worden van onze cultuur. Gezellig, als een grote familie waar ook nog eens naar je geluisterd wordt. Er wordt veel tijd voor de stagiairs genomen en ze mogen veel doen, écht meedoen. Maar, je moet binnenkomen om het te ervaren!”

Redactie Radio & Social Media

Om de uitspraken van Inez te checken lopen we de redactie van Radio & Social Media op en wat blijkt? Naast de twee stagiairs zijn een aantal redactieleden die aan het werk zijn, gestart als stagiair. Hoe leuk is dit!
En daar wordt het enthousiaste verhaal van Inez door één van de stagebegeleiders nog extra toegelicht. Stagiairs brengen veel mee aldus Jeroen Bos, Creative & Coördinator PR bij Omroep MAX. “Wij faciliteren hun ideeën, áls ze aansluiten bij onze doelgroep. We geven ze verantwoordelijkheid en de ruimte om zich te ontwikkelen. Dat kunnen bij MAX allerlei richtingen zijn, want alles zit hier onder één dak. Denk aan TV, radio, online én ons magazine!”

Welke advies heb je voor bedrijven die nog geen stagiairs aan boord hebben?
“Niet meer twijfelen, meteen gaan doen. Het is dé manier om talenten te werven!” aldus Inez.

Publicatie datum: 12 maart 2020

nog meer stage verhalen 👀