Monique X Dept

‘’Stagiairs zijn belangrijk voor de groei van Dept’’ 

Het regent pijpenstelen en ik zit samen met Sophie Joele (Campus Recruiter van Dept) en Donna Soonius (Recruitment stagiair) aan de groene thee in het echt supergaaf ingerichte kantoor op de dertiende etage van Central Post in hartje Rotterdam. What a view!!

We hebben het over stages en stagiairs. Mijn vraag of Dept stageplaatsen heeft binnen de organisatie tovert een glimlach van oor tot oor op de gezichten van beide dames.

Sophie is er duidelijk over: “Zo’n 20% van onze huidige organisatie is hier als stagiair begonnen en ze zijn van grote toegevoegde waarde geweest voor de groei van Dept. Bij bijna iedere stagiair die hier rondloopt wordt er gekeken of er ruimte is om deze student na de stage of studie een baan aan te bieden, omdat ze vaak goed bij onze identiteit passen en goed werk leveren. Op deze manier werven wij de talenten van morgen. WIN - WIN dus.’’

Ik ben aangenaam verrast als ik van Donna hoor hoe Dept met haar stagiairs omgaat. Iedere stagiair krijgt naast de stagebegeleider een buddy toegewezen, eigenlijk net als een nieuwe medewerker. De buddy is één van de collega’s uit het team, die je meeneemt en alles uitlegt tot dat jij je draait hebt gevonden. Voor Donna is dit Sophie. En als ik Sophie mag geloven ziet ze al bijna geen verschil meer tussen Donna en haar directe collega’s. Natuurlijk mag Donna fouten maken en krijgt ze extra ruimte waar nodig. In de praktijk blijkt echter, net als bij alle andere stagiairs, dat Donna meedraait als een volwaardige teamgenoot. En dat blijft niet alleen beperkt tot het werk, maar dat geldt zeker ook voor de teamuitjes en de vrijdagmiddagborrel! En Donna? Die voelt zich als een vis in het water.

Naast een perfecte manier om jong talent te werven, brengen de stagiairs bij Dept ook veel nieuwe ideeën aan en hebben ze ook een heel positief effect op de mentaliteit binnen de organisatie.

Sophie pakt nog maar eens de kans om te vertellen hoe leuk en goed de stagiairs zijn: ‘’De stagiairs die op dit moment rondlopen zijn bijzonder goed in samenwerken en nemen hun verantwoordelijkheid, heel fijn! Van hiërarchie is hier bijna geen sprake en delegeren is haast niet nodig. Stagiairs betekenen veel voor Dept en de energie en tijd om ze te begeleiden wegen niet op tegen hun output, ze zijn echt van meerwaarde.”

“Voor Donna hebben we een plaats op HR gecreëerd. Ze gaat nog een jaar naar school en tot die tijd werkt ze als parttimer bij Dept.”

Om af te sluiten: zou je andere organisaties adviseren om studenten in huis te halen voor een stage? Sophie: “JA, geen enkele twijfel over. Doen!”


Publicatie datum: 17 januari 2020

nog meer stage verhalen 👀