Mediastages x SpinAward nominee Lisa

De SpinAwards heeft dit jaar samen met Mediastages een nieuwe categorie in het leven geroepen. Namelijk; de Spin Stage Award. Deze categorie is voor de stagiairs die dat stapje extra zetten en echt hebben bijgedragen aan een creatief, innovatief en digitaal project. Lisa van der Straaten is één van de genomineerden dit jaar en hieronder gaan we eens kijken wie zij is en waar haar geweldig gepassioneerde vibe vandaan komt!

Wie is Lisa?

‘’Later ga ik bij BNN werken’’. Een gedachte waar Lisa van der Straaten, stagiair bij ‘’3 Op Reis’’ en Kinderen voor Kinderen, mee is opgegroeid. Van jongs af aan was er de drang naar het avontuur van de televisiewereld. Zo koos ze een opleiding die aansloot bij haar interesses, Mediaredactie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam: filmen, monteren, bedenken en creëren. Solliciteren op een stageplek bij KRO-NCRV en Talpa was geen succes, maar dit kreeg uiteindelijk een positieve wending. Het zette Lisa aan om haar levenslange droom om bij BNN te werken na te jagen. En met succes… Ze kreeg de stageplek!

Hoe bevalt de stagewereld?

Iedere dag het BNNVARA-pand binnenlopen voelt voor Lisa steeds meer als thuiskomen. Het leukste vindt ze de mogelijkheid om eigen ideeën uit te werken, waar ook zeker ruimte voor is. Haar stagebegeleider Bram de Wijs leert haar vanaf dag één super veel. Lisa vertelt heel enthousiast over haar begeleider; ‘’Bram neemt echt de tijd om alles uit te leggen, van montage tot het algemene werkveld. Een topper dus!’’ Haar droombedrijf BNNVARA was voor Lisa in het begin best imponerend, maar mede dankzij de goede begeleiding verdween dat gevoel compleet. Nu flaneert ze over de werkvloer en hoort ze er echt helemaal bij! Dat is natuurlijk geweldig.

Het genomineerde SpinAwards project

In 2019, vanwege het 40-jarige bestaan, trad Kinderen voor Kinderen vier keer op in een uitverkocht Rotterdam Ahoy! Na wat overleg met haar stagebegeleider ontstond het echte idee, met als hoofdlijn een video, al vrij snel. Een van de nummers van Kinderen voor Kinderen heet ‘oeps’. Hieruit is het idee geboren bij Lisa om alle ‘oeps’ momentjes vast te leggen tijdens de ‘Kinderen voor Kinderen’ dagen in Ahoy. Zogezegd, zo gedaan en toen stond ze ineens drie dagen lang in Ahoy met haar camera. De video is geplaats op YouTube en super ontvangen bij de doelgroep (kinderen tussen de 5-11 jaar), hij is ruim 40.000 keer bekeken!

Het meest waardevolle dat je geleerd hebt door hieraan te werken is…?

‘’Het meest waardevolle dat ik heb geleerd van dit project is om niet terughoudend te zijn, maar gewoon te doen! Stap op die persoon af, ga eens die deur door om te zien wat erachter zit. Niks is onmogelijk! Ik ben super trots op het eindresultaat en ben blij dat zoveel mensen er al naar gekeken hebben.’’

Wat zijn je tips voor toekomstige stagestrijders?

‘’Ga je dromen waarmaken, alles kan. Alleen moet je het zelf doen! Laat je niet tegenhouden door familie, vrienden, kennissen of wie dan ook. Diep van binnen weet je zelf wat je wilt, waar je wilt eindigen en hoe je daar wilt komen. Je moet niet afwachten, je moet het doen. Nu.’’

Hoe ziet de toekomst eruit?

Eind mei is Lisa door haar stage-uren heen. Dat ze dit vreselijk vindt is nog zacht uitgedrukt. Ze wil doorgaan, niet stoppen. Maar zo te merken gaat niks of niemand Lisa tegenhouden om hierna een nieuw avontuur aan te gaan. Ze is al bezig met het maken van een eigen serie, samen met een vriend en regisseur. Deze serie gaat over drie Rotterdamse oorlogsgezichten en hoe het zou zijn als ze ten tijde van de Tweede Wereldoorlog hun verhaal deelden via social media. Hoe vet klinkt dat? Op 4 april zou de eerste aflevering online komen op Instagram en YouTube maar dat is vanwege de Corona uitbraak verzet naar september 2020. Hou @Verzet2020 in de gaten!

Daarnaast is ze al wat lijntjes aan het leggen voor na haar stage maar het liefste blijft ze natuurlijk bij BNNVARA; ‘’Dit is echt één grote familie waar ik eigenlijk helemaal geen afscheid van wil en kan nemen.‘’

NB: na het publiceren van deze blog kregen we  van Lisa het bericht dat ze aan het werk kan bij Kinderen voor Kinderen, hoe gaaf. Gefeliciteerd Lisa!!

Publicatie datum: 26 maart 2020

nog meer stage verhalen 👀