Mediastages x Corona 2

Nu de maatregelen rondom het Corona virus een week van kracht zijn, komen er steeds meer praktische vragen naar boven over wat dit betekent voor stages en stagiairs. In onze blogs delen wij ons advies en de inzichten en ervaringen van ons netwerk.

Kan de stage voortgezet worden?
Een enkele opleiding heeft besloten dat de stagiairs niet verder kunnen gaan. Maar de meeste opleidingen, zowel mbo, hbo als wo, volgen de richtlijnen van het bedrijf. Belangrijk is dat de stagiair kan blijven leren dus kan werken aan zijn of haar leerdoelen.

Er zijn ons meerdere scenario’s ter ore gekomen:

  • Als bedrijven op een verantwoorde wijze doorwerken kan de stage gewoon doorgaan.
  • Als er vanuit de organisatie besloten wordt om thuis te werken, en de stagiair kan de werkzaamheden voortzetten, zorg dan voor een goede begeleiding op afstand.
  • Als de werkzaamheden niet thuis voortgezet kunnen worden overleg dan met elkaar over een plan B. Zorg dat de opleiding op de hoogte is en akkoord gaat met zo’n plan B. Als voorbeeld: onze stagiair gaat nu, als plan B, aan de slag met het organiseren van een online event.
  • Mocht de stage toch niet voortgezet kunnen worden bespreek dan of verschuiven mogelijk is.

Zorg voor deze en alle andere scenario’s voor goede afstemming tussen stagiair, bedrijf en opleiding om tot de juiste keuzes te komen.

Hulp bij inwerken van nieuwe stagiairs die thuiswerken
Op dit moment gaat er ook een aantal studenten starten met de stage. Veelal bij bedrijven of redacties die vanuit huiswerken vanwege de corona maatregelen. Het inwerken is wat omslachtiger maar kan natuurlijk best via Skype, Google Hangout, Microsoft Teams of een andere chat dienst.

Overigens kan live contact binnen de nu geldende maatregelen ook nog steeds als je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Dag van de Mediastages x Corona
Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus hebben wij besloten de Dag van de Mediastages op 15 april te verzetten naar vrijdag 29 mei 2020. Vooralsnog heeft geen enkele spreker of workshop afgezegd, we hebben dus nog steeds een hele toffe line-up. Benieuwd? Check de link.

Heb je een specifieke vraag? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen via info@mediastages.nl of 035-6466281.

Publicatie datum: 19 maart 2020

nog meer stage verhalen 👀