Mediastages introduceert: Solliciteren via WhatsApp!

3 minuten leestijd | WhatsApp solliciteren | Innovatie | Chatbot | Templates |

Shoppen, streamen, socializen, muziek luisteren, eten bestellen, banen zoeken… We doen het allemaal op onze mobiel! Dit zien we ook terug in de cijfers; 50% van onze websitebezoekers komt via de mobiel binnen en blijft ongeveer 2 minuten hangen. Om deze kostbare minuten ten volste te benutten maken we het solliciteren via mobiel zo makkelijk en attractief mogelijk; Solliciteren via WhatsApp!

Gemiddelde schermtijd van 7 uur
Onze doelgroep is tussen de 16 en 24 jaar en opgegroeid met WhatsApp, het zit in hun bloed. Ze hebben het toevoegen van gifjes en stickers allemaal meegemaakt en dit fenomeen helemaal uitgespeeld. Het is de meeste gebruikte app op je mobiel, met gemiddelde schermtijden van 1 uur tot 7 uur per dag. Hoe vaak pak jij je mobiel op als je een appje ontvangt?

Makkelijker en sneller
Als Mediastages willen we zo veel mogelijk kwalitatieve sollicitaties per vacature en wij denken dat het ‘nieuwe’ solliciteren hier een bijdrage kan leveren. Het sluit aan bij de wensen en behoeftes van de student en maakt solliciteren makkelijker en sneller.

Achter de schermen
Wanneer je solliciteert via WhatsApp wordt je nummer gevraagd in een pop-up. Je moet hier je nummer registeren en akkoord geven dat we je een app sturen. Deze eerste app sturen we via een template van CM.com, de sollicitatie (flow) loopt via Joboti, de ontwikkelaar van onze chatbot. Deze flow lijkt heel erg op ons reguliere formulier, maar dan lijkt het of wij je terug appen met de vragen. De resultaten worden verwerkt in ons CRM systeem, zo simpel is het.

Testen, testen en testen
Nu we live zijn kunnen we gaan optimaliseren. Wat is de ideale flow? Hoe moet je de vragen stellen? Zijn studenten wel geïnteresseerd in deze innovatieve manier van solliciteren? Allemaal vragen waar we de komende periode antwoord op krijgen. We zijn benieuwd en hebben er zin in!

Nieuwsgierig?
Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? Neem dan meteen een kijkje op onze vacaturepagina(s) en wees een van de eersten die via WhatsApp solliciteert via Mediastages.

Publicatie datum: 12 augustus 2020

nog meer stage verhalen 👀