Lees de workshop van Imke terug

Dag 1 van de eerste Digitale Week van de Mediastages. Spannend! Gelukkig gaat de techniek bijna de hele dag vlekkeloos. Maar net als in het echte leven gaat er soms wel eens wat mis…zo kwamen we er net achter dat de Masterclass van Imke Heuver, Uitvoerend Producent van Love Island, niet is opgenomen! Helaas, leerpuntje voor ons.

Hieronder wel een korte samenvatting:

Workshop Love Island
Imke Heuver is begonnen als student aan de hotelschool en vond haar eerste stage (via Mediastages! Jeej) bij het programma “Red mijn vakantie”. Vervolgens heeft ze gewerkt aan het populaire programma “Expeditie Robinson”, waarin ze begon in de rol van runner en zo doorrolde naar producer en uiteindelijk uitvoerend producent. Vandaag vertelde Imke over haar laatste avontuur: Haar rol als uitvoerend producent voor het programma Love Island.

Love Island is het programma waarin sexy singles op zoek gaan naar een relatie. Imke vertelde hoe zij op zoek ging naar een villa op Gran Canaria waar ze het programma konden opnemen en nam ons mee in het productieproces waarin iedere dag, 6 weken lang een aflevering op zender werd gemaakt vanuit een tropisch eiland. Omdat kijkers deelnemers weg kunnen stemmen, wordt het programma de volgende dag al uitgezonden! Een enorme productie waarin keihard wordt gewerkt, maar ook ontzettend veel geleerd! Met een crew van 80 man die in diverse shifts aan de slag gaan wordt alles uit de kast getrokken om er een positief, gaaf reality programma van te maken.

Inmiddels is Imke samen met de rest van de crew al druk met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen. Ben jij net zo enthousiast als Imke over televisie-maken, ben je een echte door pakker en kan je niet wachten om in het vliegtuig te stappen voor de opnames van het volgende seizoen van Love Island? Check dan de stage-vacatures van productiehuis ITV:

Publicatie datum: 25 mei 2020