Hoi ik ben Femke

Is het al zomer?
Om mijn studie Communicatie en Media af te ronden, hoef ik dit jaar alleen nog stage te lopen. De standaard stage periode van acht weken heb ik verlengd naar 5 maanden, om zo de echte sfeer van het werkleven te proeven. Als voorbeeldige student die ik ben, ging ik daarom natuurlijk direct opzoek naar een stage. Nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik best op keek tegen het zoeken van een stage. De laatste dagen voor de zomervakantie was ik druk bezig met het afronden van mijn scriptie. Ik was vaker in de UB te vinden dan in mijn eigen huis en ik kan je vertellen, dat is niks voor mij. De dag dat ik mijn scriptie in moest leveren kon daarom ook niet snel genoeg komen.

Een dansje en een biertje
Ondanks dat het heel onwennig voelde om mijn scriptie eenmaal in te leveren, heb ik zeker een klein vreugde dansje gedaan: de zomervakantie kon eindelijk beginnen. Vanaf dat moment klapte ik mijn laptop dicht en heb ik deze tot augustus niet meer aangeraakt. De gezelligheid van mijn vrienden en het genot van een biertje op het terras trokken daarom ook meer mijn aandacht dan het zoeken naar een stage.

Back to business
Helaas vlogen de zomerse dagen voorbij en werd het in augustus toch echt tijd om een stageplek te zoeken. Toevallig was ik in mijn tweede jaar naar de Dag van de Mediastages geweest en kwam ik daarom al snel terecht bij de website van Mediastages. Hier en daar kwamen leuke vacatures voorbij en na korte tijd had ik ineens drie kennismakingsgesprekken. Tegen mijn verwachtingen in was een stage zoeken helemaal niet zo erg als ik dacht! De kennismakingsgesprekken verliepen eigenlijk allemaal erg goed en ik werd uitgenodigd voor een vervolggesprek.

Volgend station
Voorbereid maar toch ietwat zenuwachtig stapte ik in de trein vanaf Rotterdam naar Hilversum. Gelukkig, waren deze zenuwen al snel voorbij toen ik Rogier ontmoette. Het gesprek was verre van een formele sollicitatie. Na een gezellig praatje over onze vakanties en een korte uitleg over het bedrijf was ik aangenomen! Toen ik mijn moeder belde was het voor mij eigenlijk al vrijwel duidelijk waar ik stage ging lopen. Voor de zekerheid wachtte ik toch even de andere vervolggesprekken af, maar ik denk dat het wel duidelijk is voor welke stageplek ik heb gekozen…?
Publicatie datum: 31 augustus 2021

nog meer stage verhalen 👀