Help, wat voor stage zal ik gaan lopen?!

Geen paniek, dit is precies ook wat in mijn hoofd rond ging. De keuze is reuze, maar welke stageplek past nou echt bij jou? Hier enkele tips waardoor je een plek vindt die bij jou past.

Kijk verder

Kijk niet alleen naar de taken die je moet uitvoeren voor een bedrijf, maar ook naar het bedrijf zelf. Is het bedrijf waarvoor jij stage gaat lopen iets wat bij jou past?
Daarbij moet je ook kijken naar wat voor soort werkomgeving jij fijn vindt. Werk je liever alleen of zijn toffe collega's en bedrijfsuitjes ook van belang?

Krijg inzicht
Kijk even rond op verschillende stage platforms, of je nou wel al precies weet welke richting je op wilt of nog helemaal blanco bent. Bekijk verschillende vacatures en check de vele stageplekken die op deze site online staan. Op deze manier krijg je een beetje inzicht hoe een stage eruit komt te zien. Daarbij kan je je ook aanmelden voor onze stage alert*, er worden namelijk bijna dagelijks nieuwe stage vacatures geplaatst. En deze wil je niet missen!

In andere blogs,https://www.mediastages.nl/blogs/2020/review-op-mijn-stage-bij-mediastages , kan je lezen hoe andere studenten hun stageplek hebben ervaren. Op deze manier krijg je inzicht hoe het er eigenlijk aan toe gaat.

Veel toffe stages!
Er worden onwijs veel toffe stageplek aangeboden gelukkig. Het is belangrijk om te kijken naar wat jou aanspreekt, wat jou enthousiast maakt en over welk vakgebied jij meer te weten wilt komen. Sla je favoriete vacatures op in je favorieten. Als je favorieten compleet zijn is het tijd voor solliciteren. Solliciteer altijd op meerdere vacatures om jouw kans op een stageplek te vergroten!

Een luxeprobleem
Stel, je hebt op meerdere vacatures gesolliciteerd en je mag bij een aantal van deze bedrijven op gesprek komen. Na afloop van deze gesprekken ben je heel enthousiast, maar de bedrijven blijkbaar ook want je wordt meerdere keren aangenomen. Tegen welk bedrijf zeg jij dan ja?

Uiteraard is het opbouwen van een CV iets wat handig is voor later maar neem dit niet té serieus. Een stage is om kennis op te doen in een vakgebied wat jou leuk lijkt, wat jou aanspreekt, inspireert en motiveert. Kijk daarom vooral naar wat jij leuk vindt om te doen. Kies vooral een stage waar je in geïnteresseerd bent en waar je de aankomende periode met plezier heen kan gaan.

Wees niet te streng voor jezelf als je twijfelt!
Een stage is om te leren wat je wel, maar ook, wat je niet leuk vindt. Welke stage je uiteindelijk ook gaat kiezen; je verbreedt je kennis en vaardigheden, leert nieuwe mensen kennen en zet stappen in je persoonlijke ontwikkelingen. Daarbij is een stage niet forever. Volg je gevoel en ga het avontuur aan:)

Make a list!
Als je er niet helemaal uitkomt is het handig een lijstje te maken met de voor- en nadelen van de stages. Door het visueel te maken en op papier op te schrijven kan je makkelijker een overzicht maken. Door dit te vergelijken kan je beter inzien welke stage voor jou dan toch echt het beste is.

Publicatie datum: 13 september 2021

nog meer stage verhalen 👀