NINA'S EERSTE STAGEDAG

De afgelopen jaren heb ik alleen korte projecten gedaan voor school en leek het mij juist leuk om voor een bedrijf te werken en te zien hoe alles achter de schermen gaat. Ik had geen idee waar ik stage zou willen lopen en werd onzeker omdat super veel medestudenten al een stage hadden gevonden, en ik moest nog beginnen! Enkele dagen na mijn vakantie begon ik als een gek te zoeken en tot mijn verbazing kwam ik veel leuke en bij mij passende stage vacatures tegen op op het internet en op mediastages.nl.

Keuzestress
Waarbij ik eerst dacht dat ik never ever ‘einde van de wereld’ een leuke stage kon vinden, bleek het tegenovergestelde: Ik werd uitgenodigd om op gesprek te komen bij meerdere bedrijven. Nieuw probleem: keuzestress! Tijdens mijn vakantie had ik mijn eerste (online) gesprek met Monique van Mediastages: hét stageplatform met vacatures in de creatieve industrie. Het gesprek ging soepel en de taken spraken mij aan. Tijdens de andere interviews en intake gesprekken die later volgde, wist ik al vrij snel zeker dat Mediastages bovenaan mijn lijst stond. Toen ik terug in Nederland kwam ging ik langs op locatie voor een tweede gesprek. Ik sprak met Rogier en kreeg gelijk een fijne impressie van de werksfeer.

Yess, she was right.
Keuzes maken is niet mijn sterkste kant en natuurlijk moest ik eerst nog lekker twijfelen voordat ik een keuze kon maken. In gesprek met een vriendin vertelde ik haar over mijn keuzestress en dat ik het allemaal niet meer wist. Na 5 minuten kletsen keek ze me lachend aan; ‘’hoor je jezelf praten? Je zegt zelf altijd dat je naar je gevoel moet luisteren maar waarom doe je dat nu zelf niet? Yupp, she was right.

Net binnen
Een beetje zenuwachtig kwam ik vanmorgen binnen, maar na 2 seconde was dat alweer weg. Ik heb Femke (de andere stagiair) ontmoet en ben nu bezig met het schrijven van een eerste blog. De sfeer is relaxt en ik ben enthousiast om meer te leren! Wel weer even wennen om zo vroeg op te staan na de vakantie;) Nu ik hier eenmaal ben, weet ik zeker dat ik de juiste keuze hebt gemaakt. Uiteraard moet ik nog veel leren maar ik ga deze zeker periode met een goed gevoel in!
Publicatie datum: 07 september 2021

nog meer stage verhalen 👀