Een ode aan de stagiair

Het internet staat vol met tweets over grappige anekdotes van stagiairs, de een soms nog dommer dan de ander. Maar ondanks dat dit beeld vaak geschetst wordt, mag er wat ons betreft best wat meer aandacht besteed worden aan de positieve kant van een stagiair. De hardwerkende student die voor het eerst in zijn of haar leven mag proeven aan ‘het volwassen leven’. Dat kan af en toe best intens zijn.

Het Pispaaltje
Elke sector heeft wel een manier om een nieuwe stagiair voor de gek te houden. Laatst vertelde iemand mij dat zij tijdens haar eerste stagedag als verpleegkundige gevraagd werd om Dokter de Beer te bellen. Met de bel-angst die wij als millennials hebben, had ze eindelijk alle moed bijeengeraapt om te bellen en wat denk je? Diergaarde Blijdorp aan de telefoon.

TikTok zijn toch die kleine snoepjes?
Ondanks alle pesterijtjes heeft een bedrijf stagiairs nodig om vooruitgang te boeken. Ze geven een jonge frisse blik en brengen een hoop nieuwe energie het bedrijf in. Daarnaast is het ook handig voor de oudere collega’s op het werk, hoe moeten zij anders weten dat scheuren in kleren tegenwoordig mode zijn? Of dat ‘fatoe’ grappig betekent en TikTok tegenwoordig een hype is?

Die-hards
Daarnaast worden stagiairs niet altijd even goed gewaardeerd. Met andere woorden, niet iedereen heeft door hoe hard een stagiair eigenlijk werkt. Wat sommigen vergeten is dat een stagiair naast zijn of haar stage ook nog een leven heeft. Sommige studeren nog, moeten papers of een boekwerk aan stage verslagen inleveren, leren voor tentamens of willen nog wat extra geld verdienen met een bijbaantje. Die stagiairs komen net 6 uur te kort op een dag. Want zie naast al deze verplichtingen, ook nog maar eens aan een sociaal leven en een fatsoenlijke nachtrust te komen.

Wij ‘hartje’ jou!
Lieve Stagiair, weet dat wij je enorm waarderen! Maar het is gewoon makkelijk om jou overal de schuld van te geven. Net als dat wanneer jij vroeger alle snoepjes had opgegeten, het heel makkelijk was om te wijzen naar je kleine broertje. Dus de volgende keer als alles weer fout gaat en je je collega’s hoort zeggen ‘is de stagiair weer bezig?’, neem het niet persoonlijk op. Je bent ons kleine broertje en we houden heel veel van jou.

Tweet van @loepsiepoepsie

Publicatie datum: 27 september 2021

nog meer stage verhalen 👀