De start van een nieuw avontuur!

“We hebben ten aanzien van de recente en verwachte ontwikkelingen, besloten de stage plaatsen niet in te vullen.” Dit is een voorbeeld van een afwijzing die ik heb gehad op een sollicitatie. Zo kan ik er nog een paar benoemen, maar laat ik het niet te lang maken. Ondanks de afwijzingen heb ik mezelf toch weten te motiveren om door te zoeken, want opgeven was namelijk voor mij geen optie.
Ik kwam via de site van Mediastages op een toffe vacature en uiteindelijk kan ook ik zeggen dat ik mag beginnen aan mijn nieuwe avontuur.

In deze blog lees je meer over mijn zoektocht en hoe ik de eerste week van mijn stage heb ervaren, veel leesplezier!

Introductie
Hoi, toekomstige stagiair! Ik zal mezelf kort introduceren: mijn naam is Youssra El Ghaddari en ik ben 19 jaar. Ik zit in het tweede jaar van de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht. Op 1 februari ben ik van start gegaan als stagiair Marketingcommunicatie en content creatie bij Mediastages.

Mijn zoektocht
Het vinden van een geschikte stage vergt véél tijd. Ook kwam er nog eens bij kijken dat het coronavirus het voor ons studenten niet makkelijker heeft gemaakt en voornamelijk bij de zoektocht naar een stageplek.

Na meerdere sollicitatiepogingen ben ik terecht gekomen op de website van Mediastages. Hierop vond ik de perfecte vacature, namelijk bij Mediastages ITSELF! Ik herkende mezelf direct in het geschetste profiel en de taken die beschreven werden, dus zonder enige twijfel heb ik gelijk gesolliciteerd en ik mocht diezelfde week nog op gesprek komen.

Yes! Uitgenodigd op gesprek
Vanwege Corona heeft het kennismakingsgesprek via Zoom plaatsgevonden. Ik vond dit destijds heel spannend. Tijdens het gesprek met Rogier, Marketing & Communicatie Coördinator bij Mediastages, was er gelijk een aangename sfeer en de spanning was er direct vanaf.

Tijdens mijn kennismakingsgesprek heb ik de stage aangeboden gekregen. Ik had bij een ander bedrijf ook een aanbod gekregen, dus na het kennismakingsgesprek heb ik voor mezelf goed gereflecteerd op het gesprek en de vacature. Ik was er eigenlijk vrij snel uit dat Mediastages het voor mij zou worden.

Let’s start
Dan is het eindelijk zover, het gaat echt beginnen. De start van mijn stage heeft online plaatsgevonden. Hierom heb ik niemand van het team nog in het echt kunnen ontmoeten.

De eerste week was erg wennen aan het online stage lopen. Dit komt voornamelijk door het vroege opstaan en dat ik nog niet echt een beeld had bij hoe stage lopen er aan toe gaat. Toch voelde ik me gelijk thuis binnen het team en ik was echt overweldigd van het gezellige kleine team van Mediastages.

Hoe cliché het ook klinkt: mijn eerste stageweek heb ik als héél erg leuk ervaren. Het is voor mij belangrijk om een balans te creëren tussen school, stage en privé. En ik vind dat dit zeker goed is verlopen in de eerste week.

Op naar meer toffe weken
Ik heb gemerkt dat geen dag hetzelfde is bij Mediastages en dit maakt de stage zo leuk.
Tijdens mijn eerste week heb ik mogen nadenken over het evenement: ‘De week van de stages’ en heb ik mijn eerste social media berichten mogen plaatsen.
De aankomende weken ga ik aan de slag met de Marketing. Ik zal aansprekende content produceren, berichten op social media plaatsen en helpen met de rebranding van Talent This Way. Ik kijk uit naar de komende 20 weken!


Youssra El Ghaddari loopt van februari t/m juni stage bij Mediastages.Publicatie datum: 12 februari 2021

nog meer stage verhalen 👀