De stagiair. Een aanwinst voor je bedrijf.

‘Er was eens een stagiair…’
Voor een stagiair is het zoeken naar een stageplek over het algemeen best een opgave. Er zijn veel bedrijven, wat betekent veel keus in de stage-wereld. Naast dat er veel bedrijven zijn die stagiairs zoeken, is er ook hevige concurrentie onder studenten. De stageperiodes beginnen voor de meeste studenten tegelijkertijd, waardoor de populairste stageplekken als warme broodjes de deur uit vliegen. Als een student bij jouw bedrijf solliciteert, betekent dit al veel. Ze hebben uit die duizenden bedrijven en stageplekken voor jou gekozen. Ze willen hun carrière specifiek bij jou starten. Dit betekent dat jouw bedrijf opviel, keep up the good work!

Jouw beurt
Nadat een stagiair kiest om bij jou te solliciteren, is het aan jou om te kiezen of de kandidaat geschikt is. Beschikt deze kandidaat over de juiste vaardigheden? Heeft deze kandidaat een goede werkmentaliteit? En niet onbelangrijk: past de kandidaat bij jouw bedrijf? Eenmaal aangenomen zijn stagiairs gemiddeld 5 maanden actief. In deze maanden leert de stagiair de ins- en outs van het bedrijf, weet je of het klikt en wat je aan de stagiair hebt. Deze ‘inwerkperiode’ is cruciaal. Je bouwt op deze manier een duurzame en voordelige talentenpool op.

Jong talent, hoog rendement
De onzekere en onervaren stagiair bloeit binnen jouw bedrijf op van jong talent tot jong professional en van deze transitie kan jij profiteren. Je hebt namelijk de interesse, ze kennen de sfeer, weten wat ze aan jouw bedrijf hebben en voelen zich (hopelijk) gewaardeerd. Door deze factoren kunnen de jong talenten zo doorrollen het bedrijf in. Inwerken is daarom vrijwel overbodig en een wederzijdse klik tussen beide partijen is er al. Het aannemen van een stagiair werpt daarom zeker zijn vruchten af.

De Matchmaker
Wij zijn er om te werken aan de toekomst van zowel de student als jouw bedrijf. Op ons online platform geven wij studenten een duidelijk overzicht van alle stages waardoor zij een goed en doordachte keus kunnen maken. Daarna zijn jullie als bedrijf aan de beurt. Wij selecteren alle binnenkomende sollicitaties en sturen alleen relevante matches door. Op deze manier worden jong talent en bedrijf aan elkaar gekoppeld, als match made in heaven.


Deze blog in geïnspireerd op het werk van Maarten Brand.
https://www.bureau-brand.nl/de-som-is-simpel/ Publicatie datum: 23 september 2021

nog meer stage verhalen 👀