Dé stip op de horizon tijdens Corona

PERSBERICHT:

Volgende week, van maandag 25 tot en met vrijdag 29 mei 2020, vindt de Digitale Week van de Mediastages plaats op www.mediastages.nl.

Gedurende deze week worden studenten via 4 live Zoom-events per dag, een digitale stagemarkt, online speeddate-sessies en carrière paden de mogelijkheid geboden om zich te oriënteren op de wondere wereld van de media en creatieve industrie. Ook kunnen ze zoeken in het aanbod van honderden stagevacatures.

Wil je alles weten over het programma van de hele week? Klik hier of lees verder! Maandag 25 juni vanaf 9.00 uur: www.mediastages.nl/week-van-de-mediastages

In deze digitale week wordt aan bekende sprekers als Tim Hofman, de Radio-DJ’s van Man man man, de Podcast, de Sekszusjes en Jeroen Gortworst een podium geboden; elke dag om 11 uur een presentatie via Zoom! Hiernaast staan er digitale kraampjes op de stagemarkt van diverse mediabedrijven, is er een dagelijkse Future Jobs game om 12.00 uur, worden er workshops aangeboden waarin je bijvoorbeeld leert hoe een LinkedIn profiel er professioneel uitziet, wat de trends zijn in advertising, hoe de productie van Love Island te werk gaat én zijn er tientallen video’s te zien waarin professionals uit de creatieve industrie tips geven aan de studenten.

Al jarenlang helpt Mediastages jong talent met het maken van een succesvolle start in de creatieve industrie. Om dit te bereiken wordt er dagelijks gewerkt aan het verbinden van studenten, opleidingen en mediaorganisaties. Als kennisplatform adviseert, faciliteert en verbindt Mediastages hun samenwerkingspartners. In lijn hiermee is de jaarlijkse Dag van de Mediastages in Beeld en Geluid in Hilversum het grootste event dat Mediastages organiseert. Hier komen meer dan duizend studenten, bedrijven en opleiders samen op een gave locatie, met als doel: connecties vormen, inspireren, motiveren. Dit jaar stak Corona daar een stokje voor. Fysieke events die momenteel niet meer mogelijk zijn en veel studenten die moeilijk aan een stageplek kunnen komen omdat werkgevers aangeven geen ruimte te hebben voor stagiairs. Mediastages stond hier voor een uitdaging. Dit grote event volledig in een nieuw jasje steken, de digitale wereld opzoeken en studenten uit de brand helpen. Toen was daar het idee voor de Digitale Week van de Mediastages. Een volledig online event van een week waarin Mediastages kan blijven waarmaken wat ze het liefste doet. Studenten die een stage plaats zoeken verbinden met creatieve en mediabedrijven die stageplaatsen aanbieden.

Mediastages gaat duizenden jonge talenten inspireren, motiveren, informeren over en verbinden aan de wondere wereld van de media en de creatieve industrie. Studenten kunnen zich nog aanmelden: https://www.mediastages.nl/evenementen/training/digitale-week-van-de-mediastages

Publicatie datum: 19 mei 2020

nog meer stage verhalen 👀