5 onmisbare stagetips van onze stagiair

Hoi toekomstige stagiairs! Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Leric Eykenloof en ik ben tweedejaars Creative Business student aan de HvA. Op 9 november ben ik begonnen bij Mediastages als Marketing/communicatie en content creator stagiair.

Hoe heb ik mijn stage gevonden?
Een aantal maanden geleden was ik nog hard op zoek naar een leuke stageplek in de mediawereld. Mijn Slb'er vertelde mij over het stagebureau Mediastages. Ik nam gelijk een kijkje op hun website en was helemaal verkocht door het toffe stage aanbod. Ik had nog nooit eerder stage gelopen en wilde daarom beginnen bij een bedrijf met een klein team, dat mij de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht kon bieden. Toen ik de vacature bij Mediastages zag wist ik het gelijk: deze stage is voor mij!Stage lopen tijdens corona
In coronatijd is het vinden van een stage voor studenten extra lastig. 
Ik had het geluk dat ik bij mijn eerste sollicitatie gelijk werd aangenomen. Dit nam een enorme last van mijn schouders: vele andere studiegenootjes konden namelijk nog tot op het laatste moment geen stageplek vinden, maar dit is niet het enige effect van Corona op mijn stage. Met het advies van Rutte om zoveel mogelijk thuis te werken is de begeleiding voornamelijk op afstand.
Ik werk één à twee dagen op kantoor de overige drie dagen werk ik thuis. Hierbij heb ik dagelijks contact met mijn begeleider en evalueren we met het hele team twee keer per week via Zoom.De eerste week
De eerste dag van mijn stage vond ik erg spannend, ik wist niet goed wat ik kon verwachten en het was ook nog eens online. Uiteindelijk heb ik op de eerste dag vooral kennis gemaakt met het team en heb ik een betere blik kunnen werpen op hoe Mediastages te werk gaat. Vervolgens heb ik in deze eerste week toegang gekregen tot de socials, waarop ik nu elke dag nieuwe stagevacatures plaats. Ook help ik mee met het beoordelen en doorsturen van sollicitaties naar opdrachtgevers, dit vind ik leerzaam en interessant. Zo heb ik al honderden cv’s voorbij zien komen en leuke originele motivaties.
In de tweede week vond de online stagemarkt van Talent this way plaats. Ik mocht helpen met de voorbereiding hiervan. Zo heb ik gebrainstormd over hoe we de week zo effectief mogelijk konden maken voor studenten en welke nieuwe trends we hierbij konden toepassen. Daarnaast mocht ik ook nieuwe concepten bedenken voor de socials.Hoe is de sfeer bij Mediastages
Mediastages is een leuk bedrijf met een klein, maar fijn team waarbinnen een ontspannen en open sfeer hangt. Ik kan altijd bij iedereen terecht met mijn vragen.
Ook is iedereen goed bereikbaar: we hebben een groepsapp waarin van alles besproken wordt en we spreken elkaar ook dagelijks via Zoom Wat ik leuk vind aan het team is dat er tussendoor altijd wel tijd is voor een gezellige borrel en een babbeltje.


5 onmisbare Tips voor aankomende stagiairs
Als huidig stagiair wil ik jullie graag wat belangrijke tips meegeven.

  • Zorg dat je een krachtig LinkedIn profiel hebt die dient als aanvulling van je CV. Opdrachtgevers bekijken namelijk vaak je LinkedIn profiel om te kijken of je genoeg potentie hebt.
  • Communiceer als je iets nieuws wil leren, geef dit dan aan bij je stagebegeleider. Je bent er namelijk om te leren!
  • Stel een duidelijke planning op aan het begin van elke week. Zo weet je wat er die week van je verwacht wordt. Dit voorkomt tijdnood en maakt het plannen van de activiteiten makkelijker.
  • Vraag regelmatig om feedback, zo kom je te weten of je goed op weg bent.
  • Laat je ideeën horen! Jong talent met een frisse blik is heel waardevol voor bedrijven. Dus ze zullen hier zeker voor open staan en wie weet wordt jouw idee wel gebruikt!

Ik hoop dat jullie hier wat aan zullen hebben, heel veel succes met vinden van jou stageplek!

Publicatie datum: 07 december 2020

nog meer stage verhalen 👀