SpinAwards Young Talent 2019

We hoeven je niets te vertellen over de beste websites, de vetste games of de leukste concepten. Maar... ben jij zelf ook zo’n creatief talent? 

Speciaal voor studerende talenten organiseert Stichting SpinAwards in samenwerking met Mediastages de Young Talent Award. De SpinAward Young Talent is dé kans om je beste werk te laten zien aan potentiële opdrachtgevers en alle creatieve interactieve bureaus. Al het digitale werk dat jij hebt gemaakt voor school of tijdens je stage mag je insturen. Van goed idee tot aan uitgewerkt businessmodel, zelf bedacht of uitgewerkt met een groep, alles mag. Op www.spinawards.nl kun je meer informatie vinden.

Hoe maak jij kans op een SpinAward?
De inschrijfperiode gaat nu van start en je kunt je ideeën inzenden t/m uiterlijk 15 februari 2019! Wacht dus niet langer en meld je aan met je beste idee(en). Vervolgens zul je je concept (alleen of met je team) presenteren aan een professionele jury tijdens de voorronde op donderdag 14 maart 2019 op het Mediapark in Hilversum. Tijdens deze voorronde wordt één team genomineerd voor de SpinAward Young Talent. Daarnaast wordt er in uitzonderlijke situaties nog een wildcard uitgereikt door de jury. Via een online stem-actie kan op de wildcard gestemd worden en degene met de meeste stemmen wordt alsnog genomineerd voor de SpinAward Young Talent.

Van het genomineerde team worden maximaal 3 studenten uitgenodigd voor een driedaags programma in Amsterdam. Hier ga je met een coach aan de slag om je idee en presentatie tot in de puntjes te perfectioneren. Daarna zul je het nogmaals presenteren aan een andere jury tijdens de grootse SpinAward Young Talent Finale. Daarnaast zul je aanwezig zijn op de SpinAwards Night en daar hoor je of je de Young Talent Award hebt gewonnen! Uiteraard sluiten we de avond af met een groot feest.

Waarop beoordelen we jouw concept?
De jury neemt de volgende aspecten mee in de beoordeling van de concepten:
- Hoe creatief, verrassend, onderscheidend of aansprekend is het concept?
- Is het concept innovatief?
- Is het concept interactief?
- De (creatieve) keuze en onderbouwing van het gebruikte medium

Randvoorwaarden:
- Is het concept (sociaal)economisch haalbaar?
- Is het concept technologisch realiseerbaar?
- Op welke wijze wordt het concept gepresenteerd?
- Inspireert het concept de branche?

Zes redenen om deel te nemen aan de SpinAwards
1. Deelnemen aan de SpinAwards is de manier om je te profileren en te onderscheiden richting jouw toekomstige werk- of opdrachtgever!
2. Je doet extra ervaring op met conceptueel werken en het presenteren van je ideeën
3. Jouw concept wordt beoordeeld door een professionele jury
4. Bij een nominatie krijg je begeleiding van een professionele coach
5. Bij een nominatie word je op persoonlijke titel genoemd in de media!
6. Bij een nominatie word je uitgenodigd voor een 3-daagse excursie in Amsterdam met andere Internationale jonge talenten.

Hoe ziet de SpinAward Young Talent Finale eruit? Check de video voor een impressie.

Schrijf je in voor 15 februari 2019 en wie weet ga jij er wel vandoor met de SpinAward Young Talent 2019!

Publicatie datum: 29 januari 2019

nog meer stage verhalen 👀