Jeske Colenbrander over haar stage bij de NPO

NPO geeft stagiaires een kijkje in de mediawereld en alles wat daarbij komt kijken. De mediawereld staat nooit stil, dat zorgt voor werkdagen die elke keer anders zijn. Stagiaires krijgen de kans om op elk gebied een kijkje te mogen nemen. Jij kan aangeven wat je interessant vindt en wij helpen jou zoeken naar dat waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Kortom, Leren, werken en veel plezier hebben!

Dit is de samenvatting van een stagevacature. Nou daar ben ik het dus helemaal mee eens en het was ook nog eens precies wat ik zocht in een stage!

Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Jeske Colenbrander, ik ben twintig en woon in het mooie dorp Hoevelaken. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de opleiding communicatie, nog een jaar en ik mag afstuderen. Inmiddels ben ik ook ruim 4 maanden lid van het allerleukste team binnen NPO: Corporate Communicatie. Tijd dus om te vertellen hoe mijn stage eruitziet, zodat toekomstige stagiaires net zo enthousiast worden als ik ben.

Waarom heb ik voor NPO als stagebedrijf gekozen?

In de stagevacature van NPO stond dat ik in een team terecht zou komen dat een breed takenpakket heeft. Evenementen, web-content, woordvoering en communicatie in één. Dat sprak mij erg aan. Ik ben graag bezig met het creëren van tekst en visuele content. Daarnaast heb ik voor mijn vorige stage een minor Event Management gevolgd. Het leek mij leuk om mijn opleiding met de minor te combineren.

Ook niet geheel onbelangrijk, hoe zien mijn werkdagen eruit?

Mijn dag begint eigenlijk altijd met een koffie en het doen van de mediascan, daarna is elke dag weer anders. Er zijn dagen dat ik veel bezig ben met het updaten van de content op de website en het schrijven van nieuwe teksten voor op intranet, maar er zijn ook dagen dat ik voor van alles wordt ingezet. Voor je het weet zit je in een brainstromsessie over het promoten van een intern evenement of begeleid je zangeres MAAN naar de zaal van de NPO FunX Music Awards! Naast dat ik meewerk in het team, heb ik ook een stageopdracht uitgevoerd. Hier probeerde ik iedere dag tijd aan te besteden. Eén van de leuke dingen aan mijn onderzoek vind ik dat ik veel contact heb met collega’s die ik anders niet spreek. Binnen NPO hangt er een fijne werksfeer waar iedereen elkaar wil helpen en hard werkt, maar waar ook tijd is om even samen een potje tafelvoetbal te knallen.

Tot slot: wat was de tofste ervaring die ik heb opgedaan?

Ik heb eigenlijk niet één ‘’tofste’’ ervaring. Ik heb bij zoveel verschillende werkzaamheden mogen meewerken, dat elke ervaring iets bijzonders had. Ik kreeg bijvoorbeeld de opdracht om zelf een wand te ontwerpen bij de werknemersingang van ons bedrijf en bij de NPO Zapp Awards mocht ik BN’ers als Freek Vonk en Buddy Vedder langs de pers begeleiden. De taken die ik mocht doen binnen het team waren heel divers en speciaal op hun eigen manier!

Publicatie datum: 20 juni 2019

nog meer stage verhalen 👀