De War for Talent winnen? Eerder beginnen!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. De War for Talent is losgebarsten. Niet alleen in de ICT-sector en in de Zorg maar in veel meer sectoren wordt het steeds lastiger om nieuwe collega’s en zeker om startende professionals te vinden, te binden en te boeien. Herken jij dit ook al?

De net afgestudeerden worden al aan de poort van de opleiding opgewacht om ze binnen te loodsen bij aantrekkelijk gepresenteerde werkgevers. Maar weten die studenten eigenlijk wel wat ze willen en wat die bedrijven doen en te bieden hebben?

Jij kan dit vóór zijn! Heb je er al wel eens over nagedacht dat het werven van Young Professionals al veel eerder begint? Dat het al begint tijdens de studie. Het aanbieden van stageplaatsen brengt je organisatie in contact met de Young Professionals van de toekomst. En het samenwerken met stagiairs brengt ook veel nieuwe informatie en inzichten je bedrijf binnen. Dat noemen we nou een onvervalste win-win situatie. Leren van en met elkaar.

Belangrijk om je te realiseren dat studenten het ook bij stagevacatures al voor het kiezen hebben. De tijd waarin er op stagevacatures enkele tientallen reacties kwamen is voorbij. Des te belangrijker om je ook naar de studenten toe als aantrekkelijke stagegever, en toekomstig werkgever, te presenteren. Studenten hebben over het algemeen weinig beeld van wat er binnen een organisatie gebeurt. Vertel dan ook in je vacaturetekst al waarom jouw bedrijf zo leuk, interessant en uitdagend is om stage bij te komen lopen.

De voorbeelden zijn er in overvloed. Super goeie stagiairs die na hun studie aan de slag gaan bij hun stagegever.

Hoe jij dit voor jouw organisatie voor elkaar krijgt? Laten we een kop koffie drinken om nog meer tips, tricks en ervaringen uit te wisselen.

Publicatie datum: 10 januari 2019

nog meer stage verhalen 👀