De stagevergoeding staat ter discussie…

In de Tweede Kamer is na lange tijd eindelijk het onderwerp Stagevergoedingen op de agenda verschenen en dat vinden wij van Mediastages erg goed nieuws.

Wat er aan de hand is? Nou, Pvda-Kamerlid Kirsten van den Hul en D66-collega Paul van Meenen pleiten voor gelijke stagevergoedingen. Daarmee wordt bedoeld dat er geen onderscheid meer mag worden gemaakt tussen de stagevergoedingen voor stagiairs van het mbo en voor stagiairs van hbo of universiteit. Na het succesvolle pleidooi van de Kamerleden heeft Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven op woensdag 25 september werkgevers opgeroepen om mbo’ers en hbo’ers voor vergelijkbare stages dezelfde vergoeding te geven.

Dit is voor ons natuurlijk ook een mooie aanleiding om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij onze opdrachtgevers. Uit het onderzoek dat wij hebben uitgevoerd blijkt dat ruim 90% van de bedrijven die hun stagevacatures via Mediastages online zetten, geen onderscheid maken tussen de vergoedingen. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dus ook dat ruim 5% wel een verschil maakt in stagevergoeding tussen stagiairs van het mbo en stagiairs van het hbo of universiteit.

Mediastages plaatst geen vacatures voor stages waar geen stagevergoeding tegenover staat. Deze stagevergoedingen variëren sterk, maar liggen ongeveer tussen de €250,- en €450,- per maand.

Komende periode gaan wij het gesprek aan met de bedrijven die nog wel onderscheid maken in stagevergoeding naar opleidingsniveau.

Ben je benieuwd hoe dit afloopt? Daarvan gaan wij jou op de hoogte houden!

Publicatie datum: 26 september 2019

nog meer stage verhalen 👀