SOLLICITATIEBOOTCAMPWEEK: Zo voer je een killer sollicitatiegesprek

Yes! Je hebt het bedrijf enthousiast weten te maken en nu mag je op sollicitatiegesprek! Hoe pak je dat aan?

Hoe spring je er als student uit tijdens een gesprek?

“Enthousiasme is erg belangrijk. Laat zien en vooral voelen dat je het echt graag wilt. Lees je goed in, bekijk afleveringen van programma’s, weet wie eigenaar is en kom met een sterk verhaal. Voorbereiding is alles, en daarnaast doet een glimlach en een actieve houding ook veel.” (Britt Visser, Talpa)

“Probeer vooral jezelf te zijn, niet te serieus maar wel professioneel. Wij weten dat je nog geen ervaring hebt in het bedrijfsleven, dus je hoeft je ook niet zo voor te doen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Durf rust te nemen om goed te luisteren en dicht bij jezelf te blijven.” (Susan Bakker, RTL)

“Bereid je voor door jezelf in te lezen en bedenk verbeterpunten. Met andere woorden … waar wil jij je in vastbijten tijdens je stage?” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Verdiep je in het bedrijf. Zorg dat je al weet wat je er kan gaan doen en wilt gaan doen.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Tips van oud stagiairs:

Helene: “Probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn, ook bij het gesprek. Je merkt vanzelf of je een klik hebt met het bedrijf. Het is ook belangrijk dat jij je op je gemak moet voelen de komende maanden. Je hoeft echt niet aan álle gevraagde eisen te voldoen. Als jij laat merken dat je gemotiveerd bent en graag wilt leren, waarderen ze dat (naar mijn ervaring) heel erg.”

Deborah: “Kom op tijd! Zorg dat je uitgeslapen bent en dat je kleren draagt waar je je goed in voelt. Je wilt sterk en zelfverzekerd overkomen. Wat ook belangrijk is: vragen stellen mag! Toon interesse, vraag goed wat jouw taken gaan zijn zodat je wel een stageplek vindt die aansluit bij jouw opleiding."  Publicatie datum: 08 november 2018

nog meer stage verhalen 👀