SOLLICITATIEBOOTCAMPWEEK: Tijdens je stage

En dan is het ineens zo ver! Vandaag is de eerste dag van je stage. Waar moet je allemaal op letten en hoe gedraag je je? Hoe zorg je ervoor dat je een onvergetelijke indruk achterlaat? De laatste tips van onze experts en (oud)stagiairs!

DO’S:

“Praat, vraag en vraag nog meer.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Ga mee met de flow van de afdeling en durf je mening te geven over dingen die je opvallen. Op die manier kunnen we van elkaar leren!” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Wees actief, ALTIJD op tijd en blijf tot het werk af is. Pak met een glimlach alles aan en wees vooral eerlijk. Als er iets is of het voelt niet goed, geef het aan en praat erover. Wees initiatiefrijk, ondernemend en hands on.” (Britt Visser, Talpa)

“Ben je eenmaal binnen, probeer jezelf dan te bewijzen! Wees open, leergierig en toon initiatief. Met een kick ass volbrachte stage vergroot je je kansen op een baan flink.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

DON’TS

“Ben je tijdens je studie tevreden met een zesje? Dat is natuurlijk prima. Maar als je die instelling doorzet op je stage is je kans op een baan daar verkeken. Zonde, niet doen dus.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Laksheid, betweterigheid en te laat komen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Doe niet alsof je alles al weet.” (Susan Bakker, RTL)

“Ga niet stil in een hoekje je werk zitten doen. Zet een stapje extra.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Aan oud stagiairs vroegen we: Wat is volgens jou de juiste houding tijdens je stage?

Mimi: “Jezelf zijn.”

Arend: “Eerlijk zijn en het beste willen voor het bedrijf. Meedenken als je een taak uitvoert en niet alleen domweg de taak uitvoeren. Vooral lekker initatief nemen en alles vragen.”

Jessica: “Open zijn en interesse tonen. Vraag naar feedback en neem die feedback ook in acht.“

Helene: “Blijf enthousiast, probeer zoveel mogelijk aan te pakken en wees niet bang om fouten te maken. Je bent een stagiair, dus je bent er om heel veel te leren. Je hoeft niet alles al perfect te kunnen. Dat is iets wat ik geleerd heb.”
  Publicatie datum: 09 november 2018

nog meer stage verhalen 👀