SOLLICITATIEBOOTCAMPWEEK: Hoe ziet een dag van een media stagiair eruit?

Redactie, grafische vormgeving, productie… Er zijn veel verschillende soorten stages binnen de media. Om jou een beeld te geven leggen een aantal stagiairs hieronder uit wat hun functie precies inhoudt:

Productie
Helene: “Ik liep een half jaar stage als productie stagiair bij ‘Het Klokhuis’ drama (de sketches in de afleveringen). Hier gaf ik ondersteuning aan de producer en productieassistent, zowel op kantoor als bij de draaidagen. Ik maakte de draaiboeken, hield het archief bij, voerde metadata in, regelde figuranten, zorgde voor catering en nog veel meer! Het was erg gevarieerd. Ik maakte elke dag wel weer iets anders mee.”

Mascha heeft stage gelopen als producer bij BNN. In dit filmpje vertelt ze wat ze daar precies deed.

Grafische Vormgeving
Pim en Abel leggen je uit wat hun werkzaamheden waren tijdens hun stage grafische vormgeving. Abel liep stage bij NPO Cultura en Pim bij Endemol Design.

Redactie
Hoe een redactie stage bij het programma ‘Memories’ en het ‘RTL Nieuws’ eruit ziet, check je in dit filmpje.

Webredactie
Lisanne: “Ik heb stage gelopen op de webredactie van de afdeling Kinderprogramma’s van de EO. Dat hield in dat ik, samen met twee webredacteuren, alles deed voor de websites, Instagram, YouTube en Snapchat. Dat betekent berichten schrijven, photoshoppen, Instagram bijhouden, video’s maken en/of publiceren en nog veel meer. Het leuke van deze stage is dat je niet bij 1 specifiek programma stage loopt, maar bij de hele afdeling Kinderprogramma’s. En dus was ik afwisselend bezig met Checkpoint, Hip voor Nop, Anti Pest Club, Topdoks, Verhalen uit de Schatkist, Koek&Ei en Zapp Your Planet!”

Fleur liep stage op de webredactie bij 3FM.

Publicatie datum: 05 november 2018

nog meer stage verhalen 👀