Op bezoek bij... Museum TV

Van een museum vol met kattenfoto’s in Rotterdam tot Van Gogh’s fijnste schilderkunsten in Amsterdam. MuseumTV zorgt ervoor dat jij niet langer van jouw bank hoeft te komen. Zij brengen kunst en cultuur bij jou thuis, onderweg of waar dan ook op je beeldscherm.

MuseumTV is op zoek naar een nieuwe stagiairs! Wij spraken marketing coördinator Christine en webredactie stagiairs Sylke en Gijs om meer te weten te komen over dit stagebedrijf.

Kunnen jullie uitleggen wat MuseumTV precies doet?
Wij maken opnames van tentoonstellingen, die kijkers op veel verschillende manieren kunnen gebruiken. Je kunt je bijvoorbeeld gemakkelijk oriënteren en erachter komen of je een tentoonstelling wel leuk genoeg vindt om te bezoeken. De drempel moet in ieder geval omlaag, daarom richten wij ons op iedereen.

Wat voor stagiair zoeken jullie?
Het is prettig als je geïnteresseerd bent in musea. Denk daarbij niet alleen aan standbeelden uit jaar 0. Ons aanbod gaat van oude kunst tot aan techniek en sportfoto’s. Zo weet webredactie stagiair Sylke inmiddels alles over katten doordat ze een kattententoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam bezocht.

Daarnaast is het leuk als je creatief bent en kunt schrijven, maar een studie in die richting is niet nodig. Wij hebben stagiairs van de opleidingen Journalistiek, Geschiedenis maar bijvoorbeeld ook van Marketing gerelateerde opleidingen.

Hoe zien opnamedagen in musea eruit?
We werken vaak net voor openingstijd om rustige beelden te creëren, daarna draaien we beelden met bezoekers.

Sylke en Gijs organiseerden gisteren een draaidag in het museum Slot Zuylen. Deze opname was met kinderen en dus net even iets anders dan normaal. Het was chaos! Overal rennende kinderen, probeer die maar eens in toom te houden op beeld. Daarom was het wel lekker dat het museum speciaal voor ons geopend was en wij de enige aanwezigen waren. De hele opnamedag was door stagiairs georganiseerd in overleg met de regisseur en het museum. Super leuk om mee te maken.

Gijs en Sylke wat is jullie leukste ervaring tot nu toe?
Ik (Gijs) vind het heel vet om te zien dat door mijn werk de Instagram pagina ontzettend is gegroeid in populariteit. Samen met de andere stagiairs hebben we veel gepost, gepromoot en onderzoek gedaan naar hoe wij dit konden bereiken. Als het dan ook echt lukt is dat heel leuk.

Voor mij (Sylke) is dat toch wel mijn eerste post. Die ging over de 19-de eeuwse kunstenaar Matthijs Maris die zich vooral bezig hield met sprookjesachtige en mysterieuze schilderingen. Ik ben toen super veel informatie over hem gaan opzoeken en ik werd fan. Ik was zelfs zo enthousiast en trots dat ik het naar iedereen heb doorgestuurd.

Wil jij in korte tijd veel leren over kunst en cultuur. Waardoor je na je stage met een geheel nieuwe blik naar de wereld om je heen gaat kijken? Stuur dan nu je motivatiebrief en misschien word jij wel de nieuwe stagiair van MuseumTV.

Check de stagevacatures!

Dit verslag is geschreven door Kim de Bruin, student HvA MIC, stagiair Mediastages 2017/2018
 

Publicatie datum: 31 januari 2018

nog meer stage verhalen 👀