Op bezoek bij... Gabriella van Walt Disney

Met hun films creëren ze een fantasiewereld en hun park is een plek zonder zorgen. Begint er al een belletje te rinkelen? Disney natuurlijk! Let’s be honest, hebben we niet allemaal gewenst er later te mogen werken? Maar wat houdt stage lopen bij deze organisatie nou eigenlijk in? Wij gingen op bezoek bij stagiair Human Resource Gabriëlla Versluis om deze vraag te stellen.

Op bezoek bij Disney, wat staat je dan te wachten? Een warm welkom door Mickey Mouse? Een glijbaan als lift? In ieder geval een gebouw dat je niet kan missen vanwege de maar liefst 19 verdiepingen, inclusief bioscoop(!). Geen welkom van Mickey Mouse, maar van twee Stormtrooper soldaten uit Star Wars. No kidding. In de wachtruimte word je omringd door schermen met Disneyfilms, pluche poppen en een uitzicht waar je U tegen zegt.

Gabriëlla, wist je gelijk dat je bij Disney stage wilde gaan lopen?
Nee, Disney kwam helemaal niet in mij op. Ik dacht er zijn waarschijnlijk zoveel sollicitaties dat ik geen schijn van kans maak. Toevallig kende ik een meisje uit mijn dorp die ook bij Disney stage heeft gelopen. Zij moedigde mij aan het toch te proberen. Uiteindelijk ben ik uit verschillende kandidaten gekozen. Daar ben ik trots op!

Wat is jouw taak nu precies bij Disney?
Ik doe de werving en de selectie van stagiairs. Dit houdt in dat ik een selectie maak uit de motivatiebrieven die binnenkomen. Af en toe zit ik ook bij de sollicitatiegesprekken met studenten. Dat vind ik heel leuk om mee te maken.

Welke kenmerken moet een stagiair bij Disney sowieso hebben?
Wij zoeken gemotiveerde studenten. Je moet natuurlijk affiniteit met Disney hebben en weten wat het inhoudt om hier te werken. Je wordt begeleid tijdens je stage, maar we verwachten zeker ook veel zelfstandigheid van de stagiairs. Je hebt een doel voor ogen en je werkt er ook voor om dat doel te bereiken. Want bij Disney behandelen wij je niet als een stagiair, maar echt als een medewerker.

Zijn er gave activiteiten die Disney organiseert?
Disney organiseert hele gave dingen! De ‘Convention day’ bijvoorbeeld. Dan gaan we met het hele bedrijf naar Rotterdam en is er een Pathé afgehuurd. Daar worden we de hele dag vermaakt met de nieuwste trailers en nieuwe films. We hebben zelf ook een bioscoop in ons gebouw zitten. Hier mogen werknemers af en toe na sluitingstijd de nieuwste Disney films bekijken. Zo heb ik laatst Thor gezien. Hele vette film!

Wat ook gaaf is aan ons gebouw, is dat elke verdieping een eigen thema heeft. Ik werk bijvoorbeeld op de “Marvel” afdeling en een paar verdiepingen onder mij is er een “Mickey” thema. Ik kom dus geregeld figuren als Spiderman, The Hulk en Superman tegen.

Wat is het moeilijkste aan stage lopen?
Ik denk dat de stagiairs vooral moeten wennen aan de routine. Je werkt van maandag tot en met vrijdag van vroeg tot laat. Met school moet je ook veel aanwezig zijn, maar die tijden wisselen. Echte routine, daar zijn de meeste gewoon nog niet aan toe.

Heb je tips voor de studenten die stage willen gaan lopen bij Disney?
Weet wat aanpakken is en geniet ervan! Ik merk aan mijzelf dat ik nu na bijna een jaar stage veel dingen niet meer zie. Zoals de aankleding van dit gebouw, de bioscoop die wij hebben én het geweldige uitzicht. Het is hartstikke vet en daar sta ik soms niet meer bij stil. Wees sociaal, praat veel! Laat weten wat je wilt, dat is voor ons ook fijn.

Last but not least: waar moeten de studenten opletten in hun motivatiebrief?
We horen natuurlijk heel vaak dat studenten van kinds af aan al affiniteit hebben met Disney. Dat is super leuk om te horen, maar vertel meer! Waarom ben jij anders dan de rest? Ik hou niet zo van die kleine brieven, want je kan je niet onderscheiden in één alinea. Ook bekijk ik altijd de cv’s. Zo had mijn stagebegeleider een keer een student afgekeurd vanwege zijn motivatiebrief terwijl zijn CV hartstikke goed was. Dit hebben we samen besproken en uiteindelijk is die student hier komen werken!

Enthousiast geworden? Check alle vacatures van Disney!  Publicatie datum: 12 januari 2018

nog meer stage verhalen 👀