Zomer op de redactie van Utopia

Veel van jullie genieten op dit moment natuurlijk van een welverdiende vakantie. Klaar MET het vroege opstaan. Klaar VOOR zon, zee, festivals of netflixen op de bank. Niet iedereen. Na een week vrij en de Zwarte Cross is Nienke Koning klaar voor een paar extra stageweken op de redactie van Utopia.

Vertel Nienke! Waarom heb je besloten langer stage te lopen?

“Stilzitten is niks voor mij. De afgelopen maanden op de redactie zijn veel te snel voorbij gevlogen. Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van dit programma en met de inwoners mee te leven. Dat deed ik van te voren al en nu doe ik dat voor mijn werk.”

“Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd en ik wil eigenlijk gewoon nog veel beter worden. Als ik iets leuk vind, dan ga ik daar ook honderd procent voor. Mijn begeleiders helpen mij bij het oefenen op dingen die ik nu nog moeilijk vind. Het voorspreken van bezoekers bijvoorbeeld. Ik wil gebruik maken van de zomerweken om dit beter onder de knie te krijgen.”

Wat vind je zo leuk aan het werk op de redactie?
“Het is hier hectisch en absoluut nooit saai. Dat past goed bij mij! De bewoners bepalen eigenlijk je werkdag. Je volgt ze op de voet en regelt alles daaromheen. Je hebt een goede concentratie nodig want het is lekker chaotisch met de livestreams, de steeds doorlopende mailboxen en alles wat er op het terrein gebeurt moet natuurlijk goed begeleid worden. Je zit zo in die flow dat ik soms vergeet wat voor leuke dingen ik de afgelopen tijd al heb meegemaakt.”

“Voordat ik aan deze stage begon wist ik dat ik het heel leuk vond om evenementen te organiseren en het werk op de redactie sluit daar super goed bij aan. Je bent de hele dag aan het regelen en organiseren. Graag blijf ik nog even, want ik ben inmiddels wel een beetje verslaafd geraakt aan de hectiek van televisie.”

Wil jij ook stage lopen bij één van de programma’s van Talpa? Bekijk de openstaande vacatures.

Publicatie datum: 07 augustus 2017

nog meer stage verhalen 👀