EEN STAGE IN DE FILMBIZZ ... IETS VOOR JOU?

Er komt een toffe film uit. Heb jij er weleens over nagedacht hoe die in de bioscoop terecht komt? Hoe de trailer op jouw TV verschijnt en hoe de gave posters bij het bushokje naar school komen te hangen? Nou, daar zit een bedrijf achter! Entertainment One Benelux is zo’n bedrijf. Publiciteit stagiaire Joann vertelt…

Zeg Joann, wat doe jij precies?
“Als er een première van een film aankomt, moet ik zorgen dat de pers een speciale persvoorstelling heeft, zodat zij een recensie kunnen schrijven op de dag van de release. Ik stuur ze informatiepakketten en merchandise en worden ze uitgenodigd voor de officiële première.”

“Bij iedere première wordt er van tevoren geregeld welke pers er aanwezig is, waar ze moeten zijn en wat ze nodig hebben. Het is dan super tof om vervolgens ook alles goed te zien gaan bij een première.. en om erbij aanwezig te zijn!”

“We hadden voor de première van Bon Bini Holland bedacht om het petje van de hoofdpersonage te laten namaken en op iedere bioscoopstoel gelegd. Na afloop zagen we het petje overal op social media voorbijkomen.”

Wat maakt jouw stage nou zo tof?
“Om mensen te kunnen betrekken bij een nieuwe film, moet je hem natuurlijk wel gezien hebben. Daarom hebben wij iedere woensdag een screening in onze eigen privé bioscoop om films te kijken die binnenkort uitkomen. Zo heb ik samen met mijn collega’s Our Kind of Traitor al gezien, terwijl die nog moet gaan draaien.”

“Daarnaast is het leuk dat je niet enkel voor een product werkt, maar voor echte mensen. De acteurs zijn allemaal super enthousiast over wat je doet en dat geeft een echte kick! Als je goed tegen stress kunt en een echte ster bent in plannen, is de deadlinestress iedere keer weer goed te handelen. En mocht je vastlopen, dan is je stagebegeleider er altijd nog om je te redden.”

Waarom moet je nou juist solliciteren op deze functie?
“Bij Entertainment One heerst een fijne sfeer; iedereen werkt heel hard, kent en spreekt elkaar. Je leert zo hoe je om moet gaan met een hoge werkdruk en je ontwikkelt een supersterk doorzettingsvermogen. Voor mijn stage had ik een ‘studenten-mentaliteit’, maar nu streef ik altijd naar het allerbeste resultaat.”

Wil jij ook aan de slag bij Entertainment One Benelux? Solliciteer direct!


Publicatie datum: 04 mei 2016

nog meer stage verhalen 👀