• Pathé Theatres B.V.

    Amsterdam

Het van origine Franse Pathé bestaat meer dan 100 jaar en is de grootste bioscoopketen van Nederland. Er zijn Pathé bioscopen in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle. In september 2014 heeft Pathé de organisatie Cinemec overgenomen. Pathé biedt jaarlijks meer dan 13,4 miljoen bezoekers (2015) de beste filmbeleving van Nederland. Zij kunnen terecht in monumentale bioscopen als Pathé Tuschinski en Rembrandt Utrecht of in moderne bioscopen als Pathé Arnhem en Maastricht. Bij Pathé werken ca. 1400 medewerkers die er vanuit de missie ‘Pathé biedt de meest intense bioscoopervaring’ samen alles aan doen om bezoekers een optimale filmbeleving te bieden. Pathé Business richt zich op de zakelijke markt met vouchers en arrangementen en evenementen op maat.

Pathé investeert in de ontwikkeling van innovatieve producten en concepten. Zo introduceerde Pathé IMAX in Nederland en zijn er voortdurend technologische ontwikkelingen zoals handscanners om online tickets direct te kunnen activeren. De hoge technologische standaard van Pathé is te herkennen in onder andere het ruime aanbod van projectieformaten. Films worden in widescreen of cinemascope formaat vertoond. Aanvullend wordt er geprogrammeerd in speciale formaten als 3D, IMAX en High Frame Rate. In het jaar 2014 is de nieuwe website van Pathé live gegaan, waarmee in 2015 een prijs is gewonnen, namelijk die van populairste website in de categorie vrije tijd.

www.pathe.nl is de best bezochte filmwebsite van Nederland met maandelijks 2 miljoen unieke bezoekers. Met ongeveer 270.000 Facebook fans, ruim 4000 volgers op Linkedin en 74.000 volgers op Twitter heeft Pathé ook op social media een groot bereik. Via de smartphone app en Pathé Mobiel kan men snel en eenvoudig tickets kopen en het aanbod van films en trailers bekijken. Op https://pathe-thuis.nl/over-pathe-thuis kan men thuis films kijken via verschillende platformen.

openstaande STAGES

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.