• IJswater Films

    Amsterdam

IJswater Films is medio jaren negentig opgericht door producent Marc Bary, na zijn afstuderen aan de opleiding productie aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij nu onderdeel uitmaakt van de toelatingscommissie en gastdocent is.

Het IJswater-team bestaat uit project supervisor Eline van Hagen, junior producer Nicky Onstenk en producent Steven Rubinstein Malamud. Ten tijde van producties wordt dit uitgebreid met een productieteam op kantoor.

Inmiddels worden er alweer bijna 25 jaar kwalitatieve producties ontwikkeld en gerealiseerd, zoals DE POOLSE BRUID, SKIN, WIN/WIN, DE NIEUWE WERELD, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, IN BLUE, RAAK, EVI & CO, SAMMY PARAMARIBO, L'ETE ET TOUT LE RESTE, FREE FIGHT, LA ÚLTIMA PRIMAVERA, STUFF, NOVA, LAATSTE RIT en KABAM!. Deze films zijn onderscheiden met prijzen uit zowel binnen- als buitenland (naast diverse Gouden Kalveren, een Gouden Beer in Berlijn, Critics Choice in Cannes, een Golden Globe nominatie en een International Emmy Award).

Naast het ontwikkelen van de stopmotion animatiefilm THE WONDROUS JOURNEY OF LITTLE SOPHIE en speelfilm IN ALASKA, te regisseren door Jaap van Heusden (eerder dit jaar geselecteerd voor de prestigieuze coproductiemarkten op het Cannes Filmfestival (L'Atelier) en het International Financing Forum op het Toronto Filmfestival, is de speelfilm DE MAN UIT ROME van Jaap van Heusden in (pre)productie. Eveneens zijn we bezig met het ontwikkelen/financieren van verschillende korte films (zoals SEKS ON THE BEACH van Sophie van de Pol), telefilms, speelfilms en documentaires (bijv. de Teledoc Campus STILLE van Tim Bary) en gaan de films DUNYA (Teledoc Campus) en VLEKKELOOS (Filmfonds Short) binnenkort in première.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

openstaande STAGES

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.