• IJswater Films

    Amsterdam

IJswater Films produceert al meer dan 25 jaar kwalitatieve speelfilms, Tv drama, documentaires en korte films van zowel nieuw- als gevestigd (inter)nationaal talent, voor zowel volwassenen als voor de jeugd. De producties worden uitgezonden door de publieke omroep of gestreamd, aangekocht door het buitenland en geselecteerd door het Nederlands Filmfestival, IDFA, IFFR, Cinekid en Go Short alsook internationaal op filmfestivals en coproductiemarkten als Cannes, Berlijn, Venetië, San Sébastian, Locarno, Tribeca en Toronto.

Verschillende producties zijn bovendien genomineerd en onderscheiden in binnen- en buitenland; naast verschillende Gouden Kalveren en Cinekid Gouden Leeuwen, 2 International Emmy Awards, de Berlinale Gouden – en Kristallen Beer, Japan Prizes, Prix Geneva Europe Script Award, Golden Globe Nominatie, FIPA D’Or, FIPA D’Argent en de New Directors Award van het San Sébastian Filmfestival. Gerealiseerd zijn speelfilms als DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, SUPERNOVA, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, DE NIEUWE WERELD, HET HART VAN HADIAH TROMP, IN BLUE, LA ÚLTIMA PRIMAVERA, TOT ZONSONDERGANG en onlangs was DE MAN UIT ROME van Jaap van Heusden (coproductie met Duitsland) in de bioscoop en won deze het Gouden Kalf voor Beste Filmmuziek en drie Gouden Kalf Nominaties.

Binnenkort wordt de Spaanse coproductie KILLING CRABS uitgebracht en is in postproductie de telefilm thriller PARIA van Edson da Conceicao. Volgend voorjaar zijn de opnamen van alweer de nieuwe telefilm, PROJECT HERBERT van Barbara Bredero. Bekende jeugdseries zijn EVI CO, ABI, SAMMY PARAMARIBO en KABAM! (Winnaar Emmy Award). Of korte films als RAAK, L’ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, NOVA, LAATSTE RIT, VLEKKELOOS, UITCHECKTIJD en MAGMA (onlangs Winnaar Beste Korte Film op Cinekid).

Documentaires o.a. ADELBORSTEN, VADER, DUNYA, LUC en in productie is nu de teledoc LUCAS van Tim Bary en de teledoc campus THE NIGHT OF YOUR LIFE van Fleur Bax. In ontwikkeling/ financiering zijn o.a. de speelfilms IN ALASKA (coproductie met Canada), GEVANGEN, ANTON DE KOM - IK ZAL GEHOORD WORDEN, VERLOREN ZOON, ROT en de jeugdfilms CHARLIE HET BOMENMEISJE en GEWOON NICK alsook het 2e seizoen van KABAM!

openstaande STAGES

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.