• IJswater Films

    Amsterdam

IJswater Films BV is medio jaren negentig opgericht en wordt geleid door producent Marc Bary. Hij studeerde productie aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij nu gastdocent is en in de toelatingscommissie zit. Na diverse wisselingen van de wacht, waarbij IJswater een kweekvijver blijkt voor het opleiden van nieuw productietalent, is nu een aantal jaar de jonge producent Steven Rubinstein Malamud werkzaam voor IJswater. Vaste rots in de branding is project supervisor Eline van Hagen en sinds kort versterkt junior producer Nicky Onstenk (dit jaar afgestudeerd van de Filmacademie) het IJswater team. Ten tijde van producties wordt dit uitgebreid met een productieteam op kantoor.

Met zowel nieuw- als gevestigd (inter)nationaal talent, ontwikkelt en (co)produceert IJswater Films (inter)nationale speelfilms, documentaires en dramacontent, zowel voor een volwassen publiek als voor de jeugd. Inmiddels worden er alweer bijna 25 jaar kwalitatieve producties ontwikkeld en gerealiseerd, zoals DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, DE NIEUWE WERELD, SUPERNOVA, 22 MEI, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, IN BLUE, RAAK, EVI & CO, ABI, SAMMY PARAMARIBO, L’ETE ET TOUT LE RESTE en FREE FIGHT. Deze films zijn onderscheiden met prijzen uit zowel binnen- als buitenland (naast diverse Gouden Kalveren, een Gouden Beer in Berlijn, Critics Choice in Cannes, een Golden Globe nominatie en een International Emmy Award).
In de laatste fase van postproductie is El Azul Bajo Sus Pies (Beyond the Blue Bridge) een Spaanstalige film, opgenomen in Madrid en tevens het speelfilmdebuut van Isabel Lamberti (van wie we eerder de korte, prijswinnende film AMOR produceerden en de korte documentaire Vader (nominatie Gouden Kalf Beste Korte Documentaire 2019, selectie Locarno Filmfestival). Daarnaast is de Engelstalige/internationale speelfilm In Alaska van Jaap van Heusden (regisseur van o.a. Gouden Kalf winnaar In Blue en Emmy winnaar De Nieuwe Wereld) in ontwikkeling en financiering, eerder dit jaar geselecteerd voor de prestigieuze coproductiemarkten op het Cannes Filmfestival (L’Atelier) en het International Financing Forum op het Toronto Filmfestival. Eveneens ontwikkelen we de lange stopmotion animatiefilm The Wondrous Journey of Little Sophie en diverse andere telefilms, Kort!’s, documentaires en speelfilms voor volwassenen en jeugd; zowel van nieuw- als van gevestigd talent. In het voorjaar 2020 gaan de opnamen van start van de zesdelige thriller-dramaserie De Eenling, exclusief voor RTL Videoland.

openstaande STAGES

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.