Stagiair Cyber Security

Solliciteer direct
Bij: NPO (Nederlandse Publieke Omroep) Vanaf: mei 2019 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: Webdevelopment-Webbeheer-ICT Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Voor kijkers en luisteraars is het uiteraard vanzelfsprekend: publieke media kun je vertrouwen! Maar in een wereld waarin cyberdreigingen toenemen en nepnieuws geen uitzondering meer is, dient de Nederlandse Publieke Omroep passende maatregelen treffen om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie te kunnen blijven garanderen.

De NPO biedt voor een student (Technische) Bedrijfskunde of Security Management een (afstudeer)stage die bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de informatie van de NPO.

De opdracht bestaat uit zowel een onderzoek als het schrijven van een advies.

Wat ga je doen?

Uitvoeren van een onderzoek en een GAP analyse

 • De NPO is een zogenaamd Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). Je gaat onderzoeken in hoeverre de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) van toepassing is op de NPO.
 • Je maakt een GAP analyse op basis van het bestaande NPO informatiebeveiligingsbeleid, de ISO 27001 en ISO 27002 en de BIO.

Schrijven van een adviesrapport

 • Op basis van de GAP analyse beschrijf je welke stappen de NPO nog kan en/of moet nemen om te voldoen aan de BIO.
 • Daarnaast beoordeel je in hoeverre de NPO aan de ISO 27001 voldoet.

Wat bieden wij?

Een unieke kans!

In de creatieve sector zijn er niet veel mogelijkheden voor een bedrijfskundige of security management (afstudeer)stage. Ondanks dat de opdracht duidelijke kaders kent, ga je de NPO in de breedte leren kennen. Daarnaast kun je rekenen op een kundige en fijne begeleiding.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen:

 • HBO student (Technische) Bedrijfskunde of Security Management
 • Je bent risico- en beveiligingsbewust
 • In staat beleid, standaarden en wetten kunnen interpreteren
 • Zich inleven in de organisatie(behoefte)
 • Lef en durf tonen
 • Zelfstandig, maar goed kunnen samenwerken, een open, toegankelijke houding
 • Verantwoordelijk
 • Goed in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Iemand die af en toe buiten de comfortzone komt
 • Vrolijk

Wie zijn wij?

NPO is open voor iedereen. Open, omdat wij geloven dat dit de basis is voor meer begrip. Begrip van zaken en begrip voor elkaar. Daar zet NPO zich voor in. Met content die nieuwsgierig maakt en prikkelt. Onafhankelijk van politiek en commercie. Omroepen en programmamakers zijn daarvan de bron, NPO verzorgt de programmering en distributie. Samen werken we continu aan vernieuwing en zoeken we de interactie met ons publiek. Op tv, radio, online en met events. Open, om 17 miljoen Nederlanders dichter tot elkaar te brengen.

Je komt te werken bij de afdeling Governance, Risk en Compliance (GRC). Binnen GRC houden we ons onder andere bezig met informatiebeveiliging. Het beveiligen van informatie is essentieel om betrouwbaar te zijn en te blijven. We gebruiken internationale normen als leidraad voor ons eigen informatiebeveiligingsbeleid. Maar ons "boerenverstand" is net zo belangrijk: maatregelen zijn passend en evenredig en werken voor je, niet tegen je!

Solliciteren bij

Dennis 't Jong, Information Security Officer van de NPO06 20111127

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241