Product development RTL Nieuws

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: september 2019 Duur: In overleg Voor: 40 uur per week Soort stage: Webdevelopment-Webbeheer-ICT Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Ga jij binnenkort afstuderen en ben je geïnteresseerd in nieuwe technologieën? Lijkt het je leuk om RTL Nieuws te helpen met het ontwikkelen en testen van toepassingen met spraakbestuurde technologie? Stop waar je mee bezig bent en lees snel verder!

Wat ga je doen?

Steeds meer Nederlanders gebruiken voice technologie zoals Siri, Google Assistant en Alexa. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen en daarom is het een perfect onderwerp voor een (afstudeer)stage.

RTL Nieuws wil voice technologie gebruiken om onze gebruikers zo goed mogelijk te informeren over het laatste nieuws. We zoeken een afstudeerder/stagiair die gedurende 3-6 maanden voice toepassingen gaat onderzoeken, ontwikkelen en testen voor RTL Nieuws.

  • Je onderzoekt de meest relevante use cases van voice technologie en smart speakers voor nieuws;
  • Je ontwikkelt zelf een of meerdere prototypes, die je uitgebreid test met gebruikers;
  • Je werkt samen met de redactie om voorstellen te doen over hoe de toepassingen in de dagelijkse workflow passen;
  • Afhankelijk van je opleidingsrichting en interesses kan het accent van je stage liggen op de achterliggende technologie, Voice UI design of audio journalistiek.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om je te specialiseren in een nieuwe technologie die in de komende jaren een grote impact zal gaan maken op hoe we media consumeren en apparaten bedienen. Daarnaast leer je RTL Nieuws en RTL kennen en leg je een waardevolle basis voor je toekomstige carrière.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je zit in de laatste fase van je HBO of WO studie in de richting van Industrieel Ontwerpen, Strategic Product Design, CMD, IT of journalistiek
  • Je hebt een passie voor innovatie
  • Je hebt tijdens je studie of bijbaan ervaring opgedaan met gebruikersonderzoek
  • Je kan zelfstandig werken en schakelen met verschillende afdelingen
  • Je bent hands-on, initiatiefrijk en bent gedreven om met werkende oplossingen te komen

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL?

Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden.

Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl).

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Marjolein van der Aar.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241