Datacenter stagiair

Solliciteer direct
Bij: Red Bee Media Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: Webdevelopment-Webbeheer-ICT Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 275,- (MBO), € 350,- (HBO/WO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Je stage speelt zich af in het Red Bee Media datacenter te Hilversum. Dit datacenter is dé media HUB op het Mediapark in Hilversum, het hart van TV and Media in Nederland, waar omroepen, producenten en internet providers content uitwisselen. Je gaat meelopen met het team welke verantwoordelijk is voor de dagelijkse operatie van het datacenter.

Je werkt in een klein team en zal dan ook kennis opdoen van alle aspecten van het beheer van een datacenter met regelmatig klantcontact en betrokken zijn bij diverse projecten op het gebied van Radio en TV infrastructuren.

Red Bee Media is een internationaal bedrijf dus de communicatie zal deels in het Engels plaatsvinden. 

Wat ga je doen?

Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan het beheren van de fysieke bekabeling voor klanten van het datacenter of het installeren van glasvezel- en koperbekabeling voor klanten. Maar ook klantcontact doordat je klanten en leveranciers begeleid bij het verrichten van werkzaamheden in het datacenter. Tot slot monitor je  het gebouwbeheersysteem en levert 1e lijns ondersteuning bij incidenten in de kritieke infrastructuur (voeding, koeling). 

Kortom: het team draagt zorg voor levering en onderhoud van alle gestructureerde bekabeling en connectiviteit, op tijd en volgens bedrijfsstandaarden van kwaliteit, betrouwbaarheid en up-time.

Wat bieden wij?

Een leuke en leerzame stage op een leuke locatie en leuke klanten in een aansprekende markt. Je maakt kennis met de activiteiten die komen kijken bij het runnen van een datacenter als mogelijke opstap naar een functie als datacenter engineer. De bedrijven die werkzaam zijn in de datacenter industrie kampen met een groot gebrek aan goede mensen en dus een sector met voldoende werkgelegenheid. De kennis en ervaring die je opdoet tijdens de stage sluit ook goed bij functies op het gebied van installatie en beheer in IT en Telecommunicatiebedrijven.

Red Bee Media is een internationaal bedrijf dus de communicatie zal deels in het Engels plaatsvinden. 

Een afwisselende stageplaats in een innovatief en dynamisch bedrijf met een informele sfeer

  • Waar: Media Park te Hilversum in het hart van Radio en TV, goed bereikbaar met het OV
  • Ga naar www.redbeemedia.com of https://www.facebook.com/RedBeeMediaNL 
  • Startdatum: in overleg - fulltime 

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je volgt een relevante opleiding in de richting van bv elektrotechniek/installatietechniek (technische richting) of datacommunicatie of netwerken
  • Beschikbaar voor de periode van minimaal 6 maanden of bij voorkeur een BBL traject
  • Interesse in techniek en IT-infrastructuren
  • Interesse in Media, Radio & TV
  • Zelfstandig, assertief en eigen initiatief
  • Goede kennis van de Engelse taal 

Wie zijn wij?

Red Bee Media heeft meer dan 2500 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zweden, Finland, Duitsland, Spanje en Australië. Wij verbinden kijkers en luisteraars met content vanuit de hele wereld, waar ze zich ook bevinden. Dat doen we met behulp van een innovatieve en flexibele technologische infrastructuur en bedrijfsprocessen van topniveau. Wij zijn actief in TV-markten in de hele wereld en werken met een aantal van de sterkste merken in de sector. Onder onze klanten bevinden zich zowel publieke omroepen als belangrijke commerciële organisaties, zoals NPO, SBS, RTL, BBC, NBC, ITV, C4, Canal+, TF1 maar ook telecom-operators, internet service providers, producenten en kabelmaatschappijen. We werken samen met lokale, Europese en mondiale zenders en alles daartussen in.

Solliciteren bij

Petra Janssen

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280