Webredactie stagiair bij 'Hip voor Nop' (per direct)

Solliciteer direct
Bij: EO Vanaf: juni 2019 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Instagram is je passie, en je bent er góed in! Voor jou heeft het algoritme geen geheimen, je kunt creatief gebruik van de functies waarderen én bedenken en jij zet de Instagram trends in plaats van ze te volgen. Yes! Dan willen we jou voor onze Hip voor Nop (Instagram) stage! Het kanaal is bijna 80.000 volgers groot maar we willen nog veel meer en daar ga jij ons bij helpen. Kun je vormgeven? Ben je creatief? Wil je werken bij een televisie programma met een grote online community? En vind je de doelgroep meiden tussen 9-12 jaar helemaal te gek? Solliciteer!

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het dag-tot-dag beheer van de Instagram van Hip voor Nop 
 • Je volgt een publicatieschema waar jij zelf input voor levert bij het deelnemen aan brainstorms
 • Je maakt het leeuwendeel van de posts die online gaan waarbij kennis en gevoel voor vormgeving essentieel is
 • Je bedenkt creatieve ideeën om onze doelgroep op social media zo goed mogelijk te bedienen
 • Werken met CMS (websitesystemen)
 • Zo nu en dan artikelen schrijven voor de Hip voor Nop website
 • Eventueel bijspringen waar nodig binnen de afdeling KP of -mocht je dat willen- binnen de hele EO

De webredactie van EO kinderprogramma’s bestaat uit een gevarieerd team met een coördinator, online strateeg, online creative, twee (YouTube) videos stagiairs en jij! We zitten samen met de tv redactie en productie op de kinderprogramma’s afdeling. Het is een bruisende werkplek waarin je eigen initiatief en creativiteit gewaardeerd wordt. De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Wat bieden wij?

Een leuke en leerzame stageplek waarbij we er in geloven dat jij zelf je stage en leerdoelen invult! Wil je meekijken met draaidagen? Dat regelen we! Wil je een dagje meedraaien op een andere redactie? Gaan we vragen. Dit natuurlijk allemaal rekening houdend met jouw dagelijkse werkzaamheden. Na enige tijd inwerken draai je actief mee op onze redactie en vragen we van jou een bepaalde mate van verantwoordelijkheid over het kanaal. We krijgen altijd terug van stagiaires dat ze een stage bij de webredactie kinderprogramma's hard werken en niet 9-5 vinden maar dat je er mega veel leert!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een MBO, HBO- of WO-opleiding
 • Je hebt ruime ervaring met vormgeving
 • Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van kinderen
 • Een creatieve geest als het gaat om posten op Instagram
 • Je kunt pakkende teksten schrijven en beeldmateriaal op een creatieve manier verwerken
 • Je kan niet genoeg krijgen van social media
 • Je bent creatief, nieuwsgierig en leergierig

Wie zijn wij?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Solliciteren bij

Anne van der Velden

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280