Webredactie stagiair bij Museum TV

Solliciteer direct
Bij: Museum tv Vanaf: februari 2019 Duur: In overleg Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 250,- bruto op basis van fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Bij MuseumTV werken we elke dag op een innovatieve manier aan het in beeld brengen van tentoonstellingen en collecties van musea in Nederland. Wij willen de plek zijn waar zijn consumenten via video's hun informatie over tentoonstellingen willen vinden. Door ons te volgen blijven zij op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van tentoonstellingen & musea. Maar hoe zorgen wij ervoor dat deze informatie goed gevonden wordt? En kunnen wij de conversie op de website ook verhogen? Die vragen, daar zijn wij op dit moment druk mee bezig. Vind jij het leuk om hier een steentje aan bij te dragen? Als stagiair kom je in het team van de startup te werken waar je intensief samen werkt met het team. De standplaats is Amsterdam.

Wat ga je doen?

  • De redactie zoekt een stagiair die het leuk vind om te leren, eigen initiatieven ontwikkelt en meedenkt hoe je informatie op leuke wijze onder de aandacht brengt
  • Schrijven van teksten voor de website
  • Samenwerken met andere teamleden inzake marketing-communicatie van de site, waaronder social media en de nieuwsbrief
  • Redigeren van materiaal dat van musea komt

Wat bieden wij?

De stageplek is beschikbaar voor een periode van 3-5 maanden. De stagevergoeding bedraagt 225 euro per maand op basis van 40 uur.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Goede beheersing van Nederlandse taal
  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • HBO Media opleiding, specialisatie redactie of WO cultuurgerelateerde opleiding
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau 
  • Affiniteit met musea

Wie zijn wij?

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling.

Solliciteren bij

Marieke van der Donk & Christine Schering

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Franciska Westenborg, Adviseur Contracten
035 6466 251