Webredactie en social media stagiair 'Trees'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Trees is een totaal nieuw onderzoeksjournalistiek medium. In de online ‘storyspace’ onderzoeken journalisten van Trees samen met hun publiek stapsgewijs verhalen rond een onderwerp. De bundeling van die verhalen vormt een podcast, die wordt gepresenteerd in een interactieve audio-app. Met deze interactieve audioproducties probeert Trees een doelgroep te bereiken die traditionele media niet weten te vinden. Waar de huidige onderzoeksjournalistiek media zich vooral richten op de vraag: Hoe is het gebeurd? Richt Trees zich op de vraag: Waarom is het gebeurd? En waarom niet anders?Trees komt direct binnen op de smartphone, waarbij audio het belangrijkste kanaal is. Maar ook op het scherm gebeurt van alles: foto’s, datavisualisaties en interactieve animaties. Zo biedt Trees uiteindelijk meer dan alleen het audioverhaal.Journalisten van Trees geven in hun verhalen volledig inzicht in hun journalistieke proces. Ze delen hun dilemma’s, hun successen maar ook hun doodlopende sporen. Als journalist ga je dus verder dan alleen je verhaal afleveren. Samen met de luisteraars ga je op zoek naar het antwoord op een vraag.

Wat ga je doen?

Als social media webstagiair werk je zowel met de journalistieke redactie van Trees als de afdeling Digitaal van de VPRO.

 • Je ondersteunt de makers van Trees bij het verwerken van de reacties in de app en op sociale media
 • Je helpt bij het redigeren van de app Trees
 • Je maakt posts voor Facebook, Instagram en Twitter
 • Je denkt mee over de ontwikkeling van de app
 • Deelnemen aan en notuleren van redactievergaderingen

Wil je eerder starten dan 1 september? Geen probleem! Wij juichen het toe dat je je in de zomer al bij ons team aanschuift!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Opleidingsniveau: MBO/HBO of WO
 • Je volgt marketing blogs en trends en sociale media
 • Je bent snel en handig met de nieuwste tools binnen sociale media
 • Je bent nieuwsgierig en hebt redactionele kwaliteiten
 • Je bent creatief en hebt ideeën voor de online ‘storyspace’ van Trees
 • Je hebt affiniteit met podcasts
 • Je kunt goed werken in een team

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Hansje van de Beek, eindredacteur van Trees. Graag ontvangen we je gemotiveerde reactie met cv uiterlijk 30-04-2018.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271