(Web) redactie stagiair bij Checkpoint Youtube

Solliciteer direct
Bij: EO Vanaf: februari 2019 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: € 250,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Kijk jij het liefst de hele dag YouTUbe? En wil je er ook nog studiepunten en stagevergoeding voor krijgen? Kom dan stage lopen bij Checkpoint Youtube! En dan krijg je er ook nog een leuk team, veel draaidagen en af en toe een explosie erbij! In 2019 wordt het YouTube kanaal flink uitgebreid en daarom ook ons team! We zoeken iemand die van alle markten thuis is: redactie, productie, vormgeving, webredactie, je moet het allemaal kunnen. We realiseren dat dat ambitieus is maar wij gaan alleen voor de allerbeste. Ben jij dat? Solliciteer!

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het dag-tot-dag beheer van het Checkpoint YouTube kanaal
 • Je ondersteunt de redactie met scripts, productie met regelen en de online redactie met video's inplannen
 • Je reageert en monitort op de comments, community en andere uitingen
 • Je volgt een publicatieschema dat met minstens 4 video's per week stampensvol zit
 • Je maakt het leeuwendeel van de thumbnails die online gaan waarbij kennis en gevoel voor vormgeving essentieel is
 • Je bedenkt creatieve ideeën om onze doelgroep op Youtube zo goed mogelijk te bedienen
 • Eventueel bijspringen waar nodig binnen de afdeling KP of -mocht je dat willen- binnen de hele EO

Checkpoint is een kinderprogramma waarin Rachel en het testteam allemaal zinnige en onzinnige testen doen. Ons YouTube kanaal wordt steeds belangrijker en is in het afgelopen jaar verdubbeld in abonnees. Voor 2019 wordt het allemaal nóg ambitieuzer en daar. hebben. we. zin. in! Verder bestaat de webredactie van EO kinderprogramma’s uit een gevarieerd team met een coördinator, online strateeg, online creative, twee (YouTube) videos stagiairs en jij! Daarnaast werken we nauw samen met het Checkpoint televisieprogramma team met onder andere twee redacteuren, een grote productiecrew en natuurlijk Harry, onze pyromaan. We zitten samen met de tv redactie en productie op de kinderprogramma’s afdeling en als we daar niet zijn dan zijn we in de enige echte Checkpoint loods. Het is al met al een bruisende werkplek waarin je eigen initiatief en creativiteit gewaardeerd wordt. De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Wat bieden wij?

Een leuke en leerzame stageplek waarbij we er in geloven dat jij zelf je stage en leerdoelen invult! Wil je meekijken met draaidagen van andere programma's? Dat regelen we! Wil je een dagje meedraaien op een andere redactie? Gaan we vragen. Dit natuurlijk allemaal rekening houdend met jouw dagelijkse werkzaamheden. Na enige tijd inwerken draai je actief mee op onze redactie en vragen we van jou een bepaalde mate van verantwoordelijkheid over het kanaal. We krijgen altijd terug van stagiaires dat ze een stage bij de webredactie kinderprogramma's hard werken en niet 9-5 vinden maar dat je er mega veel leert!

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een MBO, HBO- of WO-opleiding
 • Je hebt ruime ervaring met vormgeving
 • Je kunt of wilt goed scripts kunnen schrijven
 • Je bent gestructureerd en haalt deadlines
 • Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van kinderen
 • Een creatieve geest als het gaat om YouTube video's
 • Je kan niet genoeg krijgen van YouTube
 • Je bent creatief, nieuwsgierig en leergierig

Wie zijn wij?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Solliciteren bij

Anne van der Velden

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241