Video stagiair bij het online platform 'VPRO Tegenlicht'

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: januari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Ben jij zo’n duizendpoot die goed is met beeld én tekst? Kan jij snel editen, foutloos schrijven, en heb je gevoel voor hoe je online video- en tekstverhalen van VPRO Tegenlicht het beste kan maken en wegzetten via sociale kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Heb je een journalistieke achtergrond, ben je op de hoogte van het laatste (wereld)nieuws, en heb je affiniteit met de onderwerpen van VPRO Tegenlicht?

Lees dan gauw verder!

Wat ga je doen?

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven stagiair met video- en digitale skills.

Je ondersteunt de online redacteur en de samensteller bij webredactie voor de site, het editen van korte video’s, onze nieuwsbrieven, en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten lezen en bekijken.

Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat bieden wij?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast, nieuwsbrieven en Meet Ups die worden georganiseerd door het hele land.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken een energieke, leergierige, stagiair met video- en digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en sociologie.

De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

  • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur journalistiek of media (en hebt een studenten-OV);
  • je kan goed editen en wil leren wat online werkt;
  • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;
  • je hebt een passie voor video en schrijven voor het web;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van januari t/m mei 2020 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • je hebt gevoel voor social media en wil daar meer over leren.

Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Arja van den Bergh, samensteller online. Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en twee korte gemonteerde video’s van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280