Transcriptor stagiair voor de nieuwe documentaireserie ‘Stuk’ (van de makers van De Hokjesman)

Solliciteer direct
Bij: VPRO Vanaf: juli 2018 Duur: In overleg Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 300,- (HBO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

VPRO’s nieuwe documentaireserie ‘Stuk’ (van de makers van De Hokjesman) zoekt een schrijftalent om beeld en geluid om te zetten naar uitgeschreven tekst. Je assisteert onze redacteur tijdens de werkzaamheden voor dit programma. Zo kom je in aanraking met alle facetten van het researchvak.

Je bent talig, kunt goed luisteren en blind typen.

Wat ga je doen?

De serie volgt mensen die in een revalidatiecentrum terecht zijn gekomen. De researcher heeft veel intieme en intensieve gesprekken met patiënten en medewerkers van het revalidatiecentrum. De gesprekken zijn vanzelfsprekend privé en liggen gevoelig.

Deze gesprekken worden door jou uitgeschreven en je gaat aangeven waar zij inhoudelijk van waarde zijn voor een verhalend programma. Deze verslagen gaan naar de regisseur zodat hij deze kan gebruiken ter voorbereiding op de opnamen. Ook de reeds opgenomen beelden moeten incidenteel uitgeschreven worden ten behoeve van de montage.

Wat bieden wij?

Een kijkje in de keuken van een nieuw docu-drama programma. Onder leiding van research en regie schrijf je audio en beeldfragmenten (MediaCentral) uit voor gebruik in de montage. We vinden het leuk als je een keer meegaat tijdens een draaidag.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je bent een open en communicatief persoon. Je houdt van beeld maar bovenal van taal. Je beschikt over een groot empatisch vermogen en weet tekst juist te interpreteren. Je haalt tijdens het uitschrijven de krenten uit de pap voor de regisseur. Je bent bijdehand en leergierig genoeg om incidenteel research gesprekken te voeren. Je bent bereid om eventueel ‘s avonds en of in het weekend te werken.

Het is een pré wanneer je vertrouwd bent met montageprogramma’s (bijvoorbeeld Avid of Premiere).


Wie zijn wij?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Solliciteren bij

Malva Blom

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271