Talpa Producties is ieder jaar vanaf augustus en februari op zoek naar webredactie stagiairs bij Utopia

Solliciteer direct
Bij: Talpa Producties Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO Vergoeding: € 450,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk Rijbewijs noodzakelijk

Utopia is het unieke programma waarin een aantal mensen een nieuwe samenleving proberen op te bouwen. Vijftien mensen, mannen en vrouwen met doorzettingsvermogen, wilskracht en een flinke dosis lef - creëren een compleet nieuwe samenleving.

In mei 2018 zijn we weer opnieuw begonnen…met helemaal niets. Inmiddels drukken ze hun eigen stempel op HUN samenleving. Want Utopia... dat maken ze zelf!

Wat ga je doen?

  • Je onderhoudt de website en de digitale kanalen van Utopia
  • Je schrijft teksten en publiceert foto- en videomateriaal
  • Je bent in staat om creatieve beeld- en videocontent te maken; daarvoor moet je kunnen voorbereiden, filmen en monteren
  • Je bent actief op social media en natuurlijk weet je waar het gebeurt op internet

Wat bieden wij?

Als stagiair ben je een onmisbare schakel in het proces van idee tot uitzending. Een stageplek waar tijd en ruimte is voor goede begeleiding en ontwikkeling van de stagiair. 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Als webredactie stagiair bij Utopia heb je HBO werk - en denkniveau en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Je hebt vakkennis van CMS-systemen en fotobewerkingsprogramma's en je kan zelfstandig monteren. Tevens snap je de online wereld en wat werkt (en wat niet). Je bent een echte social media expert!

  • Proactief en creatief
  • Een flexibele instelling en hebt een sterke en sociale persoonlijkheid
  • Punctualiteit en organiserend vermogen
  • Een werkmentaliteit die niet van 9 tot 5 is. Eventueel in het weekend en avonden beschikbaar i.v.m. onregelmatige diensten
  • Gedrevenheid: houdt van brainstormen en denkt creatief mee

Wie zijn wij?

Talpa Media is in 2004 opgericht door John de Mol en inmiddels één van de grootste mediabedrijven in ons land. Maar ook in de rest van de wereld bereikt Talpa Media een miljoenenpubliek. Wist je bijvoorbeeld dat het tv-programma The Voice in meer dan 180 landen wordt uitgezonden? Hier zijn we hartstikke trots op. Toch doen we veel meer dan alleen het ontwikkelen van internationale televisieproducties. Talpa Media is in 2015 overgenomen door het Britse mediabedrijf ITV. Talpa Media is een apart bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios en verantwoordelijk voor de creatie, productie en internationale distributie van televisieformats en concepten. Talpa Media bestaat uit Talpa Nederland en Talpa Global. Talpa Nederland bestaat uit verschillende onderdelen. Talpa Content is de interne, creatieve afdeling die nieuwe tv-formats en de bijbehorende mediaconcepten ontwikkelt. Talpa Productions is de tv-productietak die de programma’s voor Nederland produceert. Talpa Fictie ontwikkelt en produceert scripts voor nieuwe tv-series en films. Tot slot zijn Vorst Media en MasMedia ook onderdeel van Talpa Nederland. Dit zijn afzonderlijke productie-eenheden met eigen formats en producties. Talpa Global richt zich op de wereldwijde verkoop van licenties van Talpa formats. Talpa Global is een voorloper op het gebied van connected formats zoals 5 Gold Rings en distribueert deze via de volledige mediafunnel: van tv tot app tot social en website. De divisie Global Productions is wereldwijd verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van Talpa formats. Global Music & Talent Agency houdt zich bezig met de rechten van talenten tijdens én na hun deelname aan verschillende Talpa-shows. Het wereldwijde netwerk van Talpa Media bestaat uit een aantal productiebedrijven: Talpa Noord-Amerika (Los Angeles), Talpa Middle East (Dubai & Beiroet) en Talpa Duitsland (Berlijn en Hamburg). Talpa heeft daarnaast partners gevestigd in Groot Brittanië, Australië, Frankrijk, Italië, de Scandinavische regio, Sub-Sahara Afrika en Portugal. Kortom: we hebben als Nederlands bedrijf een enorm internationaal bereik.

Solliciteren bij

Britt Visser. Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan bovenstaand profiel? Mail dan jouw cv en motivatie!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280