Stagiair webredactie Mediawijzer.net

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 32 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Zou jij een nep-nieuwsbericht op Facebook herkennen? Gaan sommige vloggers te ver? Hoe erg is sluikreclame op internet? En hoe zit het eigenlijk met jouw privacy-instellingen?
 
Ben je nieuwsgierig naar (digitale) media en hoe deze ons gedrag en de samenleving beïnvloeden, en houd je van schrijven? Kom stagelopen op de webredactie van Mediawijzer.net, het Nederlands netwerk voor mediawijsheid.
 
Mediawijzer.net is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en heeft als doel om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Dit doen we door het organiseren van landelijke campagnes, onderzoeken, events en educatieve projecten, zoals de interactieve MediaMasters Game voor groep 7 en 8 en het in 2017 gelanceerde Mediawijsheid Debat voor scholieren in het middelbaar onderwijs.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en enthousiaste team en werk je mee op de webredactie bij de dagelijkse gang van zaken en rondom campagnes en evenementen. Je bent vooral bezig met het onderhouden, updaten en schrijven voor de websites www.mediawijsheid.nl en www.mediawijzer.net en onze sociale mediakanalen. De campagnes en projecten waar je tijdens je stage kennis mee maakt zijn: Week van de Mediawijsheid, MediaMasters, Mediawijsheid Debat en events in samenwerking met het netwerk, zoals met Cinekid.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • schrijven en redigeren van blogartikelen en andere online content
 • updaten van sociale mediakanalen en meedenken over strategie
 • bijhouden van relevant nieuws
 • online en offline communicatiemogelijkheden en kansen onderzoeken
 • zorgen dat onze websites goed gevonden worden m.b.v. SEO en SEA
 • zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken

Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt.

Wat bieden wij?

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 3 maanden. Mocht het nodig zijn dan is een reiskostenvergoeding ook bespreekbaar.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een gerelateerde mbo/hbo of wo opleiding
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren
 • Je kunt goed je weg vinden in de online wereld
 • Je hebt oog voor detail, bent accuraat en punctueel
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken, taal is jouw ding
 • Je vindt het leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld

Bonus: kun je ook nog overweg met Photoshop, Wordpress, videobewerking-programma’s of andere tools waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is als nationaal museum voor mediacultuur en als media-archief van Nederland de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Solliciteren bij

Je kunt je motivatie richten aan Micky Devente, community manager Mediawijzer.net. Kijk op www.mediawijzer.net & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271