Stagiair webredactie Eva Jinek

Solliciteer direct
Bij: KRO-NCRV Vanaf: december 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

We zijn een snel groeiende redactie met veel nieuwe plannen. Daarom zoeken we niet één, maar twee online redactiestagiairs. Het gaat om de periode van december 2018 t/m april 2019.

Wat ga je doen?

Bij evajinek.nl cureren we elke dag het nieuws en schrijven we artikelen met een verrassende invalshoek. En dat kan over van alles zijn, denk maar aan Amerikaanse politiek, feminisme of andere interessante dingen die jij gevonden hebt op het wereldwijde web.Daarnaast doen we alle social media voor de talkshow Jinek: van het schrijven van artikelen over de gasten tot leuke behind the scenes-filmpjes en foto’s. Het is dus belangrijk dat je makkelijk en vlot schrijft in de ‘tone of voice’ van Eva én dat Facebook en Instagram geen geheimen voor je kennen.

Wat bieden wij?

 • Een super leuke werkomgeving, die nooit saai is. Je werkt eerst op de redactie van Jinek (bij KRO-NCRV) in Hilversum, en daarna op de gezellige Jinekredactie op het bruisende Westergasterrein in Amsterdam. 
 • Omdat we een klein team zijn waar iedereen bij moet dragen, nemen we je uiterst serieus. Je pitcht ideeën en werkt ze dezelfde dag nog uit. Dus geen koffie halen en kopietjes maken. Nee, bij ons ga je schrijven, beeld maken en social media-ideeën uitwerken.
 • Een stagevergoeding van 300 euro per maand bij een fulltime stage (36 uur) en een reiskostenvergoeding 
 • Een stage voor 5 maanden bij KRO-NCRV
 • Hadden we al gezegd dat het écht heel gezellig is?

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je beschikt over HBO of Universitair werk- en denkniveau
 • Je bent een bijna obsessieve nieuwsjunk en weet ons te verrassen met leuke invalshoeken
 • Je staat ingeschreven bij een opleiding
 • Je kunt snel en foutloos schrijven
 • Je kunt templates maken in Photoshop
 • Je vindt het leuk om na te denken over nieuwe concepten voor social media
 • Ervaring met filmen en videomontage is een pré maar geen vereiste, net als ervaring met Photoshop, After Effects en Premiere 
 • Woonachtig in omgeving Amsterdam of Utrecht is handig

Wie zijn wij?

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Solliciteren bij

Lizzy van Hees. Nou, waar wacht je nog op? Solliciteren kan tot en met 22 oktober. Wij begrijpen het trouwens best als je al een vakantie hebt geboekt, maar laat wel even weten hoe lang en in welke periode. Dus schroom niet en solliciteer direct!

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Lizzy Byrne, Recruiter
035 6466 241