Stagiair webredactie bij 'Netwerk Mediawijsheid'

Solliciteer direct
Bij: Beeld en Geluid Vanaf: september 2019 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Vergoeding: €300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Zou jij een nep-nieuwsbericht op Facebook herkennen? Gaan sommige vloggers te ver? Hoe erg is sluikreclame op internet? En hoe zit het eigenlijk met jouw privacyinstellingen? Ben je nieuwsgierig naar (digitale) media en hoe deze ons gedrag en de samenleving beïnvloeden, én houd je van schrijven? Kom dan stagelopen op de webredactie van het Netwerk Mediawijsheid en help mee aan het mediawijzer maken van Nederland!

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en heeft als missie om alle Nederlanders in staat te stellen mediawijs te leven. Dat doen we o.a. door het organiseren van landelijke campagnes, onderzoeken, events en mediawijze projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 6000 klassen mee met onze interactieve game MediaMasters voor groep 7 en 8. En zonden we in de Week van de Mediawijsheid 2018 samen met BNNVARA de Mediawijsheidtest uit.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en enthousiaste team. Je werkt mee op de webredactie bij de dagelijkse gang van zaken, rondom campagnes en evenementen. Je houdt je met name bezig met het onderhouden en updaten van, en het schrijven voor de websites Mediawijsheid.nl (algemene wegwijzer), Mediawijzer.net (voor professionals) en HoeZoMediawijs.nl (voor kinderen/jongeren). Ook denk je mee over het inspelen op de actualiteit, nieuwe ontwikkelingen op gebied van mediawijsheid en online strategie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • schrijven en redigeren van blogartikelen, dossiers en andere online content
 • up-to-date houden van sociale mediakanalen
 • bijhouden van relevant nieuws
 • meedenken over strategie
 • zorgen dat onze websites goed gevonden worden m.b.t. SEO en SEA
 • zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken

Wat bieden wij?

Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 3 maanden. Indien je niet beschikt over een studenten OV, dan is een reiskostenvergoeding ook bespreekbaar.

Eerder starten is mogelijk.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren
 • Je kunt goed je weg vinden in de online wereld
 • Je hebt oog voor detail, bent accuraat en punctueel
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Je houdt van schrijven en anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken; taal is jouw ding
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
 • Je bent ambitieus en flexibel
 • Je vindt het leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen
 • Bonus: kun je ook nog overweg met Photoshop, Wordpress, videobewerking-programma’s? Of andere tools waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten

Wie zijn wij?

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Solliciteren bij

Micky Devente, community manager Netwerk Mediawijsheid. Kijk op www.mediawijzer.net & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280