Stagiair voor 3FM Muziekteam

Solliciteer direct
Bij: NPO (Nederlandse Publieke Omroep) Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

NPO 3FM is dé publieke jongerenzender die zich richt op de doelgroep tussen 15 en 35 jaar. 3FM is inmiddels ook niet meer weg te denken bij veel concerten, festivals en andere evenementen. Daarnaast hebben we in de loop der jaren sterke eigen evenementen ontwikkeld, zoals het 3FM Awards Festival en 3FM Serious Request.

We zijn overal aanwezig: niet alleen op de radio maar ook op tv en online. Het mediagebruik bij jongeren verandert snel. NPO 3FM heeft de ambitie om daar goed bij aan te sluiten. De interactie via social media is daarbij een belangrijk instrument.

3FM is altijd in ontwikkeling. Natuurlijk komen er nieuwe, enthousiaste DJ’s bij, maar ook op muziekgebied werken we hard. Om ons hierbij te helpen is het 3FM Muziekteam op zoek naar een enthousiaste stagiair.

Wat ga je doen?

Als stagiair ga je…

 • Bijhouden van statistieken van bepaalde tracks en online playlists.
 • Bijhouden van onze streamingdiensten
 • In de gaten houden welke tracks trending zijn in binnen- en buitenland.
 • Meedenken over het muziekbeleid van 3FM.
 • Leren werken met software voor muzieksamenstelling (Powergold) en radioproductie (RadioManager, Omni)
 • Fulltime meedraaien op de coolste redactie van Nederland.

Wat bieden wij?

We bieden een stagevergoeding, veel leerzame werkzaamheden, een leerzame omgeving en een gezellige tijd. Een eigen laptop (macbook) is een pré.

We zoeken iemand die niet verveeld raakt van veel werken met lijstjes, adviesvaardigheden bezit en een teamplayer is.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Als je onderstaande omschrijving leest, denk je: ‘hey, dat ben ik’! 

Jij… 

 • Hebt altijd een koptelefoon op of speakers aan
 • Kent de weg op Spotify, Deezer, Apple Music, YouTube en social media
 • Bent nauwkeurig
 • Denkt niet in muzikale hokjes
 • Studeert op HBO of WO-niveau
 • Bent niet bang voor het bijhouden van cijfers in Excel

Wie zijn wij?

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen. De NPO staat voor een brede publieke omroep met een rijke en gevarieerde programmering. We zorgen voor de programmering en de distributie van programma’s via radio-, televisie-, internet- en (digitale) themakanalen. Omroepen en hun programmamakers vormen de creatieve en inhoudelijke bron voor een rijk en gevarieerd media-aanbod. Samen met hen werkt de NPO continue aan vernieuwing en zoeken we nadrukkelijk de interactie met de kijker en luisteraar.De NPO staat als organisatie midden in een sterk veranderend medialandschap. We spelen scherp in op nieuw mediagedrag en digitalisering. Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet, en die vraagt om een visie, samenspel, verbinding en daadkracht.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren bij

Bodine Hordijk

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271