Stagiair social media bij 'EenVandaag'

Solliciteer direct
Bij: AVROTROS Vanaf: september 2019 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 300,- (HBO/WO), € 250,- (MBO) bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Weet jij welke (journalistieke) verhalen werken op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter en in welke vorm? En denk je graag na over nieuwe vormen van vertellen? Dan is een stage op de online redactie van EenVandaag echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als stagiair social media ben je dagelijks bezig met maken en plaatsen van content op de verschillende socialmediakanalen van EenVandaag, denk je mee over nieuwe formats voor op onze Facebook-, Instagram-, YouTube- en Twitter- of andere socialmediapagina’s en draag je bij aan het vergroten van het online bereik en de engagement rondom verhalen van EenVandaag.

Daarnaast help je verslaggevers en redacteuren om hun verhalen zo goed mogelijk op onze en hun eigen social media weg te zetten.

Wat bieden wij?

Je wordt onderdeel van een online team dat EenVandaag-verhalen op social media vertelt. Je krijgt de kans je te ontwikkelen op het gebied van social media, maar ook op het gebied van journalistiek; je zit namelijk op een redactie met radio- en tv-verslaggevers en -redacteuren. Je leert hoe wij online video's maken en teksten schrijven voor social media.

En tot slot: er is ruimte om aan de slag te gaan met eigen ideeën.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media
  • Je hebt affiniteit met journalistiek en kunt goed schrijven
  • Je bent creatief en komt met nieuwe ideeën Je hebt ervaring met monteren in Adobe Premiere Pro en/of een andere montageprogramma
  • Je kunt verhalen uitwerken in een vorm die past bij het medium
  • Je kunt collega’s enthousiast maken over social media
  • Je bent beschikbaar voor een periode van 3 tot 5 maanden

Wie zijn wij?

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

• Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
• Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
• Samenbrengen van mensen
• Helpen met het duiden van nieuws
• Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Solliciteren bij

Frank ten Elsen. Bel voor meer info: 06-25638395

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280