Stagiair research voor Medialogica

Solliciteer direct
Bij: Human Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Voor de periode maart tot medio juni zijn wij op zoek naar een: Stagiair research voor Medialogica.

Ons programma

Medialogica onderzoekt al 7 jaar lang de werking van media en publieke opinievorming. Naast televisie-uitzendingen, is Medialogica online actief op human.nl en sociale media.


Wat ga je doen?

Als stagiair research ondersteun je op onze redactie een van onze researchers/makers die onderzoek doet binnen een of meerdere onderwerpen voor een van de uitzendingen in mei/juni. Je werkt mee aan de voorbereidingen voor het doen van (voor) gesprekken en draaiperiode. Ook zal je beeldresearch en licentieaanvragen (in overleg met de producer) doen bij het Instituut voor Beeld – en Geluid (DAAN). Daarnaast ga je interviews uitschrijven en een lijst met bronvermelding voor de uiteindelijke uitzending bijhouden, en zal je bij de redactievergaderingen en montages aanwezig zijn.

Je valt onder de verantwoordelijkheid van de researcher/maker. In deze functie werk je ook samen met je collega’s van de (online)redactie Medialogica.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je doet een opleiding Journalistiek aan een universiteit of HBO;
  • Je hebt aantoonbare interesse in (onderzoeks)journalistiek;
  • Je bent een teamspeler en houdt contact met de redactie, producer, eindredacteur;
  • Je kunt goed schrijven en complexe inhoud begrijpelijk maken;
  • Je hebt affiniteit met het gedachtegoed en de thema’s van Human. 

Wie zijn wij?

Human is een crossmediale publieke omroep en heeft een lange en onderscheidende traditie in het brengen van narratieve genres: documentaire, drama en debat. Programma’s van Human hebben een filosofisch, reflecterend oogmerk vanuit een degelijke, onderzoeksjournalistieke basis.Doel is om een betrokken publiek te voorzien van ervaringen en oorspronkelijke visies die inzicht geven in de condition humaine, tot denken aanzetten en een proeftuin zijn voor de vorming van morele intuities.Human maakt programma’s die het hart raken en om het hoofd vragen. Wars van populisme, onnadenkendheid en effectbejag. Human streeft naar betrokkenheid en duurzaamheid in zijn relaties en producten. Daarbij beperkt Human zich tot documentaire, drama en debat.

Contactpersoon vacature

Joyce Drosterij

Solliciteren bij

Misja Pekel. Human stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan open voor iedere kandidaat die zich in de tekst herkent. Graag ontvangen we je motivatie en CV uiterlijk 1 februari 2020 onder vermelding van ‘Stagiair researcher Medialogica’. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de eindredacteur Medialogica: Misja Pekel.

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema | Mediastages, Adviseur Werving Talent
035 6466 280