Stagiair research bij 'Medialogica' hét platform voor onderzoeksjournalistiek

Solliciteer direct
Bij: Human Vanaf: augustus 2019 Duur: In overleg Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 275,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Mogelijk

Medialogica is hét platform voor onderzoeksjournalistiek binnen Human dat zich specialiseert in dewerking van publieke opinievorming. Naast televisie-uitzendingen, is Medialogica online actief ophuman.nl en sociale media.Voor dit programma zijn wij voor de periode medio augustus/begin september tot en met november op zoek naar een enthousiaste stagiair research.

Zie voor meer informatie over Medialogica https://www.human.nl/medialogica.html

Wat ga je doen?

Als stagiair research ondersteun je onze redactie bestaande uit researchers en makers. Je verrichtenkele maanden (grotendeels zelfstandig) onderzoek naar een onderwerp voor een van de viertelevisie-uitzendingen in november/december. Je houdt voorgesprekken in het land en bereidtinterviews en draaidagen voor. Ook ben je, in samenspraak met de producer, verantwoordelijk voorde beeldresearch. Daarnaast werk je nauw samen met de collega’s van de (online)redactieMedialogica. De stagiair(e) maakt onderdeel uit van de redactie die werkt vanuit Hilversum enAmsterdam. Je valt onder de verantwoordelijkheid van een van de makers en de eindredacteur vanhet programma.

Wat bieden wij?

Je krijgt een full time (36 uur) stageplek voor een passende stagevergoeding. Dewerkzaamheden vinden plaats in Amsterdam en Hilversum.

Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Je doet een opleiding Journalistiek aan een universiteit of HBO
  • Je hebt aantoonbare interesse in (onderzoeks)journalistiek
  • Je bent een teamspeler en houdt contact met de redactie, producer, eindredacteur
  • Je kunt goed schrijven en complexe inhoud begrijpelijk maken
  • Je hebt affiniteit met het gedachtegoed en de thema’s van Human

Wie zijn wij?

Human is een crossmediale publieke omroep en heeft een lange en onderscheidende traditie in het brengen van narratieve genres: documentaire, drama en debat. Programma’s van Human hebben een filosofisch, reflecterend oogmerk vanuit een degelijke, onderzoeksjournalistieke basis.Doel is om een betrokken publiek te voorzien van ervaringen en oorspronkelijke visies die inzicht geven in de condition humaine, tot denken aanzetten en een proeftuin zijn voor de vorming van morele intuities.Human maakt programma’s die het hart raken en om het hoofd vragen. Wars van populisme, onnadenkendheid en effectbejag. Human streeft naar betrokkenheid en duurzaamheid in zijn relaties en producten. Daarbij beperkt Human zich tot documentaire, drama en debat.

Solliciteren bij

Misja Pekel

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Belinda Gelsema, Adviseur Werving Talent
035 6466 280