Stagiair redactie Videoland

Solliciteer direct
Bij: RTL Vanaf: februari 2020 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Vergoeding: € 350,- bruto bij fulltime stage Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Videoland is de online streamingdienst van Nederland met een variërend aanbod volop series, films en programma's. Van Temptation Island tot Mocro Maffia: we verleggen graag onze grenzen en weten precies wat speelt in Nederland. We hebben een passie voor series en films; van eigen bodem maar ook internationaal. Ons doel op de redactie is onze fans inspireren en vermaken met onze series, films en programma's. We kiezen dagelijks wat we uitlichten op ons platform, beheren we al onze social media kanalen met creatieve content en schrijven we voor ons blog.

Wat ga je doen?

Je taken zijn heel divers, denk bijvoorbeeld aan:

 • Social content bedenken en maken (video’s, memes, quizzen etc.)
 • Het Videoland-platform redactioneel updaten
 • Af en toe op locatie zelf social media content opnemen
 • Ondersteunen bij het opzetten van marketingcampagnes
 • Het blog updaten en zelf blogs schrijven

Wat bieden wij?

Een gezellige werkplek waarbij je alles leert op het gebied van marketing, communicatie en social media. Je mag lekker zelfstandig aan de slag en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zoeken iemand die:

 • Gek is op series en films
 • Affiniteit heeft met Videoland en RTL
 • Veel op social media te vinden is
 • Kennis heeft van video's editen en Photoshop
 • Zelfstandig en nauwkeurig te werk gaat
 • Uitstekend de Nederlandse taal beheerst en een vlotte schrijfstijl heeft

Wie zijn wij?

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl). Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Solliciteren bij

Ingrid SwartSolliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Monique Amse | Mediastages,
+31 035 6466264